Skip to the main content

Terugblik bondsraadsvergadering 11 december 2021

KNKV Organisatie

Afgelopen zaterdag vond de bondsraadsvergadering in verband met de huidige coronamaatregelen online plaats. Tijdens de vergadering werd onder andere teruggekeken op 2020-2021, werden de topkorfbalontwikkelingen besproken en werd een besluit genomen over een duo-functie voor bondsraadsleden.

KNKV-voorzitter Irene van Rijsewijk opende de bondsraad met een terugblik op haar eerste jaar als voorzitter van het KNKV. Hierbij schonk ze aandacht aan de impact van corona, de Korfbal Leaguefinale in Ahoy, de livestreams via het Eyeconsplatform en ontwikkelingen in het internationale korfbal.

Topkorfbal

Na de opening van de voorzitter gaf bondscoach Jan Niebeek een webinar over de huidige ontwikkelingen binnen topkorfbal en ging hij met de bondsraadsleden in gesprek over de positie van topkorfbal, de verbinding tussen topkorfbalverenigingen en kleinere verenigingen en over talenontwikkeling.

Jaarverslag

Aan de hand van het Jaarverslag 2020-2021 werd er teruggeblikt op de afgelopen anderhalf jaar. Het jaarverslag werd hierna goedgekeurd door de bondsraad. Ook werd er decharge verleend aan het bondsbestuur over het gevoerde beleid.

Bondsraadsleden

Tijdens deze vergadering werd besloten dat het vanaf nu mogelijk is dat de functie van bondsraadslid ingevuld kan worden door twee personen. In het geval van een duo-functie kunnen beide bondsraadsleden optreden namens de regio die zij vertegenwoordigen. Tijdens de bondsraadsvergaderingen kan vervolgens één van beide de regio vertegenwoordigen.

Verlenging

Verder stemde de bondsraad tijdens deze vergadering in met het voorstel tot verlenging van de bestuursperiode van Jeroen Breeschoten en dat hij zal aanblijven tot de bondsraadsvergadering van juni 2022. In de tussentijd zet de benoemingscommissie de sollicitatieprocedure voor opvolging van deze bondsbestuursfunctie voort.

Meer informatie of vragen

De agenda en bijbehorende stukken van de vergadering vind je hier. Heb je vragen of wil je meer informatie over deze agendapunten of over de vergadering? Dan kun je terecht bij team service en ondersteuning. De contactgegevens vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Van Rijsewijk en Meijer in de media
KNKV Organisatie
Van Rijsewijk en Meijer in de media
Tijdens de afgelopen bondsraadvergadering werd Irene van Rijsewijk benoemd tot nieuwe voorzitter van het KNKV. Zij volgt Rob Meijer op, die bijna tien jaar KNKV-voorzitter is geweest. In het Eindhovens Dagblad en bij ALLsportsradio vertelt Van Rijsewijk over het moment waarop ze benoemd werd tot voorzitter, haar werkervaringen en haar ervaringen in de korfbalwereld, welke […]
Lees meer
KNKV zet met EC-subsidie verder in op internationale ontwikkeling
KNKV Organisatie
KNKV zet met EC-subsidie verder in op internationale ontwikkeling
Vorige week heeft de Europese Commissie bekendgemaakt dat het KNKV een subsidie van 186.000 euro ontvangt voor het opleiden van coaches en kader in Polen, Spanje en China.
Lees meer
In Memoriam: Ger de Wind
KNKV Organisatie
In Memoriam: Ger de Wind
Ons heeft het bericht bereikt dat oud-erevoorzitter Ger de Wind op vrijdag 16 april op 88-jarige leeftijd is overleden. De Wind was erevoorzitter van het toenmalige Oost/Gelderland en in bezit van de Bronzen Broekhuijsenmedaille welke hij in 1982 ontving. Deze medaille wordt uitgereikt aan hen, die voor de organisatie bijzondere verdiensten hebben gehad. De rouwkaart […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt