Skip to the main content

Tegemoetkoming in verband met corona

Financiën

Half januari werd bekend dat de zaalcompetitie, met uitzondering van de (Reserve) Korfbal League, definitief niet doorgaat. Om verenigingen te helpen in deze bijzondere tijd, komt het KNKV met een financiële teruggave. De penningmeesters en secretarissen hebben hier vandaag een mail over ontvangen.

In een reguliere competitie incasseert het KNKV wedstrijdbijdragen en contributie. De wedstrijdbijdragen vormen de financiële dekking voor een aantal lasten, waaronder de competitiekosten. De naamgeving kan suggereren dat deze bijdragen enkel betrekking hebben op het organiseren van de competitie, maar dat is dus niet het geval.

Tegemoetkoming

Een onderdeel van de wedstrijdbijdragen zijn de arbitragekosten. Omdat er nu geen competitie wordt gespeeld, zijn er ook geen arbitragekosten. Verenigingen krijgen daarom de bijdragen terug die gerelateerd zijn aan arbitragekosten. Daarnaast keert het KNKV ook een tegemoetkoming uit. Verder worden de tarieven voor 2021-2022 bevroren en wordt er geen verhoging toegepast zodat de contributiebedragen van volgend seizoen gelijk zijn aan dit seizoen.

Vragen

Met vragen kun je terecht bij je verenigingsadviseur of financiën@knkv.nl.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Gratis begeleiding bij verduurzaming
Accommodatie Financiën
Gratis begeleiding bij verduurzaming

Juist nu is het enorm waardevol om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Het structureel verlagen van de energienota leidt tot kostenverlaging en besparingen. Je kunt hier gratis begeleiding bij krijgen.

Lees meer
Grote Clubactie: beloon je leden met een oorkonde
Financiën
Grote Clubactie: beloon je leden met een oorkonde

Het is mooi om te zien dat veel leden zich inzetten voor de Grote Clubactie. Je kunt de leden die hun uiterste best doen bedanken door ze te belonen met een oorkonde.

Lees meer
TASO-regeling: subsidie aanvragen kan tot en met zondag
Financiën
TASO-regeling: subsidie aanvragen kan tot en met zondag

Tot en met zondag kunnen verenigingen die niet in aanmerking komen voor generieke steunmaatregelen en ten minste twintig procent omzetverlies hebben geleden als gevolg van de coronamaatregelen via de TASO-regeling subsidie aanvragen.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders