Skip to the main content

TeamNL Korfbal voor tiende keer wereldkampioen

In het Zuid-Afrikaanse Durban heeft TeamNL Korfbal voor de tiende keer de wereldtitel gepakt. 

In de finale werd België – via een 20-10 ruststand – uiteindelijk met 31-18 verslagen. Het KNKV feliciteert spelers en staf met deze fantastische prestatie. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag, kijk op Korfbal.nl.

Eerder in de week vond in Durban de ledenvergadering en een congres van de IKF plaats. Nederland kreeg hier het WK korfbal 2027 toegewezen.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

 

Gerelateerde artikelen

In memoriam: Gerard Bos
KNKV Organisatie
In memoriam: Gerard Bos

Ons heeft het bericht bereikt dat oud-international Gerard Bos op 87-jarige leeftijd is overleden. Het KNKV is dankbaar voor zijn bijdrage aan de korfbalsport en wenst zijn familie en naasten sterkte met …

Lees meer
‘Het KNKV koestert wat wel mag’
‘Het KNKV koestert wat wel mag’

Vorige week maakte het KNKV bekend dat een nieuw seizoen van de Korfbal League – en daarmee ook de Reserve Korfbal League – start op 16 januari. Dit naar aanleiding van het kabinetsbesluit om de topcompetities een uitzonderingspositie te geven en met naleving van een zeer strikt coronaprotocol.

Lees meer
Jan Niebeek nieuwe bondscoach
Jan Niebeek nieuwe bondscoach

Na het komende EK in november volgt Jan Niebeek Wim Scholtmeijer op als bondscoach van TeamNL Korfbal. Vandaag tekende Niebeek op het bondsbureau een vierjarig contract. Zijn staf wordt het komende jaar verder ingevuld.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders