Skip to the main content

TeamNL Korfbal sluit mooi EK af met zevende titel

TeamNL Korfbal heeft opnieuw de Europese titel weten te prolongeren. In een volgepakt Sportstad Heerenveen werd Duitsland met 21-8 verslagen. Het brons was voor Portugal, dat te sterk was voor België.

Na afloop van de finale werd stilgestaan bij het afscheid van Suzanne Struik, recordinternational bij de vrouwen (69 caps).

Het EK werd de afgelopen negen dagen gespeeld in Drachten, Gorredijk, Leeuwarden en Heerenveen. KNKV-voorzitter Rob Meijer: “Ik ben erg trots op de organisatie, met name op de vele vrijwilligers die dit evenement mede mogelijk gemaakt hebben. Ook bij de finale zat het weer bomvol. We kijken terug op een mooi toernooi.”

Voor een uitgebreid verslag, check Korfbal.nl. Voor alle uitslagen en standen ga je naar de toernooiwebsite thisiskorfball.com.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

KNKV en Rotterdam Topsport bundelen opnieuw krachten
KNKV Organisatie
KNKV en Rotterdam Topsport bundelen opnieuw krachten

Het KNKV en Rotterdam Topsport werken de komende vijf jaar samen om de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy tot grote hoogten te doen laten stijgen. Op de slotdag van de Korfbal Challenge tekenden beide partijen het contract.

Lees meer
G-Korfbal in Japan
G-Korfbal in Japan

Afgelopen week is Dolf Nijbroek van het KNKV samen met een team naar Azië geweest om daar het G-korfbal te introduceren en te kijken of ze sporters met en zonder beperking in contact te konden brengen.

Lees meer
Kijk of luister terug: webinar technisch beleid
Trainers
Kijk of luister terug: webinar technisch beleid

Maandag 8 juni vond het eerste webinar technisch beleid plaats. Voor honderdvijftig belangstellenden ging Team Opleidingen in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos over alles wat met technisch beleid te maken heeft.

Lees meer

Topartikelen

Arbitrage Competitie
Nederlandse vertaling nieuwe spelregels beschikbaar
Arbitrage Opleidingen Trainers
Corona en Opleidingen
Competitie
Programma najaarscompetitie verstuurd