Skip to the main content

TeamNL Korfbal prolongeert Europese titel

Nationale selecties

Door in een zinderende finale België te verslaan (17-21) is TeamNL Korfbal voor de achtste keer Europees kampioen geworden. In een kolkende Lotto Arena kwam het team van bondscoach Jan Niebeek een flitsende beginfase van de Belgen en een vroege rode kaart voor Olav van Wijngaarden (twee keer geel) te boven. Celeste Split werd met vier goals medetopscorer en sloot haar TeamNL Korfbal-loopbaan op de mooist mogelijke manier af.

Het KNKV is trots op het team en de staf en feliciteert TeamNL Korfbal met de achtste Europese titel. De felicitaties gaan ook naar België en Duitsland, de winnaars van zilver en brons.

TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal is onderdeel van TeamNL, hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Partners van TeamNL Korfbal zijn ERIMAMizuno, Nea International en Herzog Medical. Shirtsponsor is Nederlandse Loterij.

In 2022 staan de World Games op het programma (VS) en in 2023 het WK (Taiwan).

Meer over het EK en TeamNL Korfbal vind je op Korfbal.nl, hèt platform voor korfbalfans.

Congres
Tijdens het EK vond ook het IKF World Korfball Congress plaats. Een terugblik van KNKV-directeur Kees Rodenburg op dit tweedaagse congres volgt later.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Ticketverkoop groepsduels en finaledagen EK
Nationale selecties
Ticketverkoop groepsduels en finaledagen EK

Van 25 tot en met 30 oktober vindt in Antwerpen het IKF European Korfball Championship plaats. Nadat de Belgische korfbalbond eerder deze week al de ticketverkoop voor de groepswedstrijden had opengesteld, kunnen …

Lees meer
Ruim 1600 kinderen doen mee aan This is Korfball Tour   
Ledenwerving/-behoud Nationale selecties
Ruim 1600 kinderen doen mee aan This is Korfball Tour  

De afgelopen weken gaf TeamNL Korfbal korfbalclinics aan ruim 1600 kinderen door het hele land. In het kader van de This is Korfball Tour gingen de internationals in Waddinxveen, Amsterdam, Almelo en …

Lees meer
Opnieuw erkenning en financiering topsportprogramma korfbal
Nationale selecties
Opnieuw erkenning en financiering topsportprogramma korfbal

Vorige week maakte NOC*NSF bekend hoe het de topsportgelden de komende vier jaar verdeelt. Het topsportprogramma van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal (U21) zijn opnieuw erkend.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders