Skip to the main content

TeamNL Korfbal op shortlist voor Sportploeg van het Jaar

Nationale selecties

Aan het eind van ieder jaar organiseert NOC*NSF het NOS | NOC*NSF Sportgala. De beste sporters van het jaar worden hier in het zonnetje gezet. Zondag zijn de kanshebbers op de titels Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het Jaar bekend gemaakt. Leuk nieuws: vanwege de knappe prestaties van TeamNL Korfbal dit jaar, staat het team op de shortlist voor de titel ‘Sportploeg van het Jaar’.  

Vanuit de shortlist gaat een vakjury de nominaties bepalen. Hierna brengen topsporters, coaches en de vakjuryleden hun stem uit. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala op 21 december. Het Sportgala is vanaf 20.30 uur live te zien bij de NOS op NPO 1 en op NOS.nl. Tijdens de tv-uitzending worden niet alleen de beste sporters en coach geëerd, maar wordt er ook teruggeblikt op de mooiste sportmomenten van het afgelopen jaar.

NOS | NOC*NSF Sportgala

Het NOS | NOC*NSF Sportgala wordt georganiseerd om de Nederlandse topsporters te eren en te waarderen. Het Sportgala wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Loterij en wordt georganiseerd in samenwerking met de NOS. Meer informatie over het Sportgala en de volledige shortlist vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Accommodatie Verenigingsservice
Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Gaat jouw korfbalvereniging aan de slag met het meer toekomstbestendig maken van de sportaccommodatie? Of willen jullie aan de slag met de nieuwste technieken om energie te besparen? Kom dan op donderdag 9 maart naar de gratis Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten. Dit is de enige beurs in Nederland waar sportaccommodaties centraal staan. Je kunt hier […]
Lees meer
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Best practice Bestuurders
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Het belang van regionale samenwerking op korfbalgebied wordt steeds groter. In sommige regio’s is die samenwerking al sterk georganiseerd: de verenigingen uit Zeeland treffen elkaar binnen het Zeeuwse Korfbal Platform (ZKP) en in de regio Gelderland is sinds kort een samenwerkingsverband neergezet dat ook al duidelijk meerwaarde heeft. De samenwerking levert in beide regio’s al […]
Lees meer
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Verenigingsservice
Verenigingsmonitor: vernieuwd benchmark dashboard gelanceerd
Verenigingsservice
Interessante en inspirerende verhalen in nieuwste KNKV Magazine