Skip to the main content

Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties

Talentontwikkeling

Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor een RTC-programma bij het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorieën U15, U17 en U19 een programma om zichzelf verder te ontwikkelen als korfballer. Dit doen ze door naast trainings- en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij een RTC te volgen. Verenigingen kunnen hun talenten via dit formulier aanmelden voor de komende selecties.

De huidige RTC-teams zijn bezig met de voorbereidingen op de Talenten Challenge eind december in Rotterdam tijdens de Korfbal Challenge. Daarmee eindigt hun talentenjaar en gaan we vanaf januari nieuwe selecties formeren. Dit zal gebeuren middels een aantal selectieavonden. Vanuit deze avonden worden per team twintig spelers/speelsters geselecteerd voor het RTC-jaarprogramma.

Talenten aanmelden

Zijn er bij jouw vereniging spelers en speelsters die een bovengemiddeld niveau laten zien en de motivatie, wil en het doorzettingsvermogen hebben om zichzelf verder te ontwikkelen? Deze talenten kun je als vereniging tot en met 5 december 2022 aanmelden via dit formulier. Na deze datum wordt het aanmeldformulier nog opengezet voor individuele spelers. Let op: ook talenten die al in een RTC-team zaten en graag in aanmerking komen voor het nieuwe talentenjaar moeten opgegeven worden.

Leeftijdsgrens

Voor de verschillende leeftijdscategorieën geldt een leeftijdsgrens. Als peildatum wordt 31 december aangehouden. Dat betekent dat er gekeken wordt naar het geboortejaar van de korfballers. Voor 2023 gelden de volgende leeftijdsgrenzen: RTC U19 geboren in 2005 en 2006, U17 geboren in 2007 en 2008 en U15 geboren in 2009 en 2010. In dit jaar wordt toegewerkt naar de nationale selecties U19 en U17 voor 2024.

Eigen bijdrage

Aan het volgen van het talentenprogramma is een eigen bijdrage verbonden. Wij sturen hiervoor na vorming van de definitieve RTC-teams en Nederland U17 en U19 een betaallink naar het opgegeven mailadres van de geselecteerde korfballer. De kosten voor het talentontwikkelingsprogramma RTC zijn voor U15 €125,- en voor U17 en U19 €210,-. De talentontwikkelingsprogramma’s voor Nederland U17 en U19 zijn €250,- (kosten voor extra supplement).

Selectiemomenten

De aangemelde spelers en speelsters worden uitgenodigd voor een aantal selectiemomenten van het RTC medio januari. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Na de selectieavonden wordt de definitieve selectie voor het RTC-team bekend gemaakt.

Communicatie

Alle communicatie over de selectiemomenten en definitieve selectie vindt plaats met de talenten zelf via het vermelde mailadres van ouder(s), met een cc naar de secretaris van de betreffende vereniging.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
In het weekend van 10 en 11 februari vindt de eerste IKF Korfbal Champions Leaguefinale plaats. Nederland is het organiserende land en wij hebben samen met Fortuna/Delta Logistiek de handen ineen geslagen om deze eerste editie van de IKF Champions League Finals te organiseren. De IKF Champions League is een nieuw concept en vervangt de […]
Lees meer
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Lijkt het jou leuk om samen met een enthousiast team van vrijwilligers mee te helpen bij diverse evenementen, zoals de Korfbal Challenge en de Kenonz Korfbal Leaguefinale? Dan is dit je kans! Wij zoeken namelijk uitbreiding voor onze eventcrew. Het is niet alleen ontzettend gezellig en heel leuk om lid te zijn van onze eventcrew, […]
Lees meer
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
In het historisch tijdschrift Leids Jaarboek 2022 is een artikel geplaatst over de geschiedenis van korfbal. Hier wordt beschreven hoe de eerste aanrakingen met de Olympische Spelen verliepen. Korfballers uit met name Amsterdam en Leiden maakten op de Spelen van 1920 in Antwerpen zoveel enthousiasme los, dat de Belgen ook aan het korfbal begonnen. Je […]
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart