Skip to the main content

Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+

Best practice Verenigingsservice

Aanstaande zondag is het internationale Coming Out Day. Dit is een mooi moment om stil te staan bij de sociale acceptatie van LHTBI’ers in de sport. De John Blankenstein Foundation zet zich hier al jaren voor in door workshops te verzorgen in de sportsector. In september kreeg Swift als eerste korfbalvereniging in Nederland een workshop van de JBF.

De workshop bestond uit theorie, interactieve werkvormen en persoonlijke verhalen en werd afgesloten met een korfbaltraining van JBF-ambassadeur en oud-korfbalinternational Casper Boom, die onlangs ook in Helden Magazine zijn verhaal deed. Meer over de John Blankenstein Foundation, de workshop bij Swift en het boeken van een workshop lees je in het KNKV Magazine.

Gelijkwaardigheid is belangrijk

“Het KNKV wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal en gelijkwaardigheid staat juist bij onze sport hoog in het vaandel. Die gelijkwaardigheid streven we na, maar die is er niet altijd automatisch. Daarom juichen we het toe dat verenigingen zich aanmelden voor dergelijke bijeenkomsten”, aldus Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie. Meer over een positieve sportcultuur lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Coronamaatregelen: update FAQ
Verenigingsservice
Coronamaatregelen: update FAQ

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Na overleg met NOC*NSF en de andere sportbonden heeft het KNKV de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden aangepast.

Lees meer
Update coronamaatregelen: antwoorden op veel gestelde vragen
Verenigingsservice
Update coronamaatregelen: antwoorden op veel gestelde vragen

Er zijn woensdag en donderdag meerdere vragen binnen gekomen, die betrekking hebben op de recente berichtgeving over de nieuwe kabinetsmaatregelen. De update lees je hier.

Lees meer
Communicatie naar verenigingen gaat veranderen
Verenigingsservice
Communicatie naar verenigingen gaat veranderen

Zoals al eerder aangekondigd gaat het KNKV gerichter communiceren naar de verenigingen. Hiermee speelt het KNKV ook verder in op de behoefte en wens om de communicatie richting de verenigingen te verbeteren.

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Bondsbureau KNKV per 1 december op Papendal
Korfbalaanbod
Tips en inspiratie voor een kangoeroetraining
Competitie
Routekaart competitie