Skip to the main content

Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+

Best practice Verenigingsservice

Aanstaande zondag is het internationale Coming Out Day. Dit is een mooi moment om stil te staan bij de sociale acceptatie van LHTBI’ers in de sport. De John Blankenstein Foundation zet zich hier al jaren voor in door workshops te verzorgen in de sportsector. In september kreeg Swift als eerste korfbalvereniging in Nederland een workshop van de JBF.

De workshop bestond uit theorie, interactieve werkvormen en persoonlijke verhalen en werd afgesloten met een korfbaltraining van JBF-ambassadeur en oud-korfbalinternational Casper Boom, die onlangs ook in Helden Magazine zijn verhaal deed. Meer over de John Blankenstein Foundation, de workshop bij Swift en het boeken van een workshop lees je in het KNKV Magazine.

Gelijkwaardigheid is belangrijk

“Het KNKV wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal en gelijkwaardigheid staat juist bij onze sport hoog in het vaandel. Die gelijkwaardigheid streven we na, maar die is er niet altijd automatisch. Daarom juichen we het toe dat verenigingen zich aanmelden voor dergelijke bijeenkomsten”, aldus Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie. Meer over een positieve sportcultuur lees je hier.

Gerelateerde artikelen

KOAG pakt door met externe hulp
Best practice
KOAG pakt door met externe hulp
Korfbalvereniging KOAG zocht het afgelopen jaar uit wat externe partijen kunnen bieden aan de vereniging. Er bleek veel mogelijk en inmiddels krijgt KOAG via het Sportakkoord ondersteuning bij het opstellen van een nieuw beleid en de financiering van opleidingen. Ook krijgt KOAG via het KNKV ondersteuning bij arbitrage en technisch beleid en blijkt de lokale […]
Lees meer
Verenigingsfilosofie 'De Gelukkige Vereniging'
Best practice
Verenigingsfilosofie 'De Gelukkige Vereniging'
Sportverenigingen hebben te maken met verschillende uitdagingen, zoals de betrokkenheid van vrijwilligers, het rond krijgen van financiën en het ledental op orde houden. Organisatieadviseur Job van Eunen en NOC*NSF-projectleider Roel van der Weide beogen met de verenigingsfilosofie ‘De Gelukkige Vereniging’ deze uitdagingen om te buigen tot lange termijn succesvol verenigen. In het KNKV Magazine leggen […]
Lees meer
Telefonische bereikbaarheid Koningsdag
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Telefonische bereikbaarheid Koningsdag
Woensdag 27 april is het KNKV niet telefonisch bereikbaar in verband met Koningsdag. Vanaf donderdag 9.00 uur staat het KNKV weer voor iedereen klaar. Je kunt je vragen en opmerkingen altijd op ieder gewenst tijdstip indienen via de helpdesk.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt