Skip to the main content

Subsidieregeling BOSA in 2020

Accommodatie Financiën

Ook in 2020 kunnen verenigingen die gaan investeren in materialen, de accommodatie of werkzaamheden laten verrichten ten behoud van de accommodatie een aanvraag indienen voor de subsidieregeling ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA). Met deze regeling kun je bij investeringen profiteren van een direct voordeel van minimaal twintig procent. De regeling kent in 2020 een aantal wijzigingen ten opzichte van 2019.

Het gaat bij de BOSA-regeling vooral om investeringen in het kleedgebouw of sportvelden, maar ook schoonmaakkosten, onderhoud en de aanschaf van kleding en materialen komen in aanmerking voor de regeling. Bij materialen kun je denken aan korfbalpalen, kunststofmanden, ballen of dug-outs. De kosten voor gas, water en licht vallen niet onder de regeling.

Wijzigingen ten opzichte van 2019:
  • De subsidie voor investeringen in accommodaties is twintig procent. De extra subsidie voor verduurzaming was vijftien procent maar is naar tien procent gereduceerd. Maximaal is in 2020 dus dertig procent subsidie aan te vragen. Dit percentage geldt ook voor investering in toegankelijkheid;
  • Voor facturen tot en met €1.000,- hoeft geen betaalbewijs meer te worden afgegeven. Deze grens lag op €500,- in 2019;
  • Voor aanvragen boven de €25.000,- kan een voorschot worden verstrekt. In 2019 werd nog een volledig voorschot verstrekt. In 2020 zal het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maximaal tachtig procent in voorschot betalen. Het ministerie zal de resterende twintig procent achteraf betalen, op basis van de afrekening.
Twintig of dertig procent subsidie?

Het minimaal te ontvangen subsidiebedrag is €5000,-. Bij een subsidiepercentage van twintig procent moet er dus minimaal €25.000,- in de accommodatie geïnvesteerd worden om subsidie te krijgen. Als je ook in duurzaamheid of toegankelijkheid investeert kun je profiteren van dertig procent en bedraagt de minimale investering €16.667,-. Een vereniging moet de investeringen binnen maximaal twaalf maanden doen. Het is dus handig om het moment van investeren slim te plannen.

Wil je subsidie aanvragen? Dit kun je doen door dit formulier in te vullen. Heb je vragen? Neem dan contact op met jouw verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

TASO-regeling: subsidie aanvragen kan tot en met zondag
Financiën
TASO-regeling: subsidie aanvragen kan tot en met zondag

Tot en met zondag kunnen verenigingen die niet in aanmerking komen voor generieke steunmaatregelen en ten minste twintig procent omzetverlies hebben geleden als gevolg van de coronamaatregelen via de TASO-regeling subsidie aanvragen.

Lees meer
Gratis begeleiding bij verduurzaming
Accommodatie Financiën
Gratis begeleiding bij verduurzaming

Juist nu is het enorm waardevol om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Het structureel verlagen van de energienota leidt tot kostenverlaging en besparingen. Je kunt hier gratis begeleiding bij krijgen.

Lees meer
KV VERS-programma start deze maand
Accommodatie
KV VERS-programma start deze maand

Deze maand starten ODO Maasland en Wit-Blauw/Green Organics met het KV VERS-programma. De verenigingen gaan op weg naar een gezondere sportomgeving en gaan fungeren als modelkantines.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine