Skip to the main content

Studentenkorfbal: voor iedereen een uitkomst

Korfbalaanbod

Nederland telt elf studentenkorfbalverenigingen. De teams van deze verenigingen nemen deel aan de reguliere competitie en naast de trainingen en wedstrijden is er ook ruimte voor activiteiten, toernooien, borrels, verenigingsweekenden en meer. Studentenkorfbal biedt niet alleen de ideale combinatie van studeren en korfballen, maar is ook erg waardevol voor ‘burgerverenigingen’. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden om lidmaatschappen te combineren.

Studenten kunnen lid zijn van een studentenvereniging én een burgervereniging en zelf invullen bij welke vereniging ze trainen en bij welke vereniging ze wedstrijden spelen. Door deze mogelijkheden kun je leden die gaan studeren toch betrokken houden bij je vereniging. Daarnaast kunnen studenten bij een studentenkorfbalvereniging op een laagdrempelige manier bestuurs- en commissie-ervaring opdoen, wat later van pas kan komen bij de eigen vereniging.

De persoonlijke ervaringen van Harmke Duindam en Sidney Lourens én meer over studentenkorfbal lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Tips en inspiratie voor een kangoeroetraining
Korfbalaanbod
Tips en inspiratie voor een kangoeroetraining
Hoe organiseer je een succesvolle kangoeroetraining? Kangoeroetrainster Anne van Arkel neemt je in een video mee in haar voorbereiding en aanpak van de kangoeroetraining.
Lees meer
Update coronamaatregelen: versoepeling voor de sport
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Update coronamaatregelen: versoepeling voor de sport
Tijdens de persconferentie van dinsdag 23 februari heeft het kabinet enkele versoepelingen in de maatregelen tegen het coronavirus afgekondigd. Vanaf dinsdag 3 maart mogen jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties weer buiten sporten met meer dan twee personen. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team bij de eigen vereniging. […]
Lees meer
Pilot RecreStars in regio Rotterdam
Best practice Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Pilot RecreStars in regio Rotterdam
In de regio Rotterdam is er in september en oktober een pilot RecreStars gehouden. Deze pilot was gericht op korfbalaanbod voor de doelgroep dertigplussers die gestopt zijn met actief korfballen. In samenwerking met Rotterdam Sportsupport bood het KNKV deze specifieke doelgroep van vier verenigingen een toernooivorm aan op vier vrijdagavonden. “Ik heb weer eens genoten […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt