Skip to the main content

Steunpakket voor de sport wordt aangepast en heropend

Financiën

Om sportverenigingen die getroffen worden door de huidige coronamaatregelen te compenseren, trekt het kabinet zestig miljoen euro uit voor een sport-specifiek steunpakket voor de periode 1 oktober tot 31 december 2020. Hiermee wordt de schade gecompenseerd die ontstaat doordat competities zijn stilgelegd, sportkantines zijn gesloten en er veelal alleen in kleine groepen gesport kan worden. De twee eerdere regelingen TVS en TASO worden opnieuw uit de kast gehaald.

Eerder dit jaar kwam het kabinet al met een steunpakket van ruim honderd miljoen euro voor de sportsector. Verenigingen die hun accommodatie huren werden toen gecompenseerd voor hun vaste lasten via de regeling Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS). Verenigingen die door de coronamaatregelen minstens twintig procent omzetverlies hadden en niet in aanmerking kwamen voor generieke steunmaatregelen, werden gecompenseerd via de regeling Tegemoetkoming Amateursportorganisaties (TASO).

Opnieuw TVS en TASO

Omdat sportverenigingen door de aangescherpte coronamaatregelen opnieuw een klap krijgen, heeft het kabinet besloten om het sport-specifieke steunpakket aan te passen en opnieuw open te stellen voor de periode 1 oktober tot en met 31 december. De twee eerdere regelingen TVS en TASO worden met een totaalbedrag van zestig miljoen euro opnieuw uit de kast gehaald. Informatie over het doen van een aanvraag en de voorwaarden volgt zodra hier meer over bekend is.

Coronamonitor

Het Mulier Instituut heeft onderzoek gedaan naar de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportsector. Halverwege november wordt de coronamonitor opgeleverd. Hiermee wordt in beeld gebracht waar de grootste financiële pijnpunten voor verenigingen zitten. Op basis daarvan wordt het steunpakket voor sportverenigingen aangepast, zodat het geld daar terecht komt waar dit het hardst nodig is. Deze maatregelen zijn een aanvulling op het algemene derde steunpakket.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Uitbetaling stayfit-shirts
Financiën
Uitbetaling stayfit-shirts

Veel leden en fans hebben stayfit-shirts besteld om hun vereniging financieel te steunen. ERIMA, Korfbaltotaal en het KNKV hebben deze actie opgezet om verenigingen financieel te steunen in de tijd van het coronavirus.

Lees meer
‘Samen dragen we een steentje bij’
Financiën
‘Samen dragen we een steentje bij’

DVO/Accountor A1 is één van de ruim 60 teams, die de komende weken een wedstrijd laat sponsoren voor Spieren voor Spieren én voor de eigen vereniging. Teambegeleidster Jolanda van …

Lees meer
De Grote Clubactie start volgende maand
Financiën
De Grote Clubactie start volgende maand

Over één maand gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Met de vernieuwde online verkoopmethode verkoop je dit jaar makkelijk meer loten …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders