Skip to the main content

‘Sportverenigingen, open de deuren voor gevluchte kinderen’

Bestuurders Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

De Nederlandse Sportraad en Jeugdfonds Sport & Cultuur roepen sportverenigingen op de deuren te openen voor gevluchte kinderen. Naast het bieden van warmte en geborgenheid bij de opvang in gastgezinnen en op scholen is samen sporten met leeftijdsgenoten belangrijk om stress en verdriet dat kinderen uit oorlogsgebieden, zoals nu in de Oekraïne, ervaren, te verminderen. Het KNKV ondersteunt dit en wil alle korfbalverenigingen oproepen deze kinderen een warm welkom te bieden.

De stress waaraan kinderen uit oorlogsgebieden, zoals nu in de Oekraïne, bloot staan, kan op kortere en langere termijn een negatief effect hebben op hun ontwikkeling op gebied van bijvoorbeeld angst en depressie. Maar ook op het gebied van zaken die in het verdere leven essentieel zijn zoals structuur geven aan de dag het lerend vermogen en zelfreflectie. Warmte geborgenheid en het weer samenzijn met leeftijdsgenoten is erg belangrijk bij de opvang van deze kinderen.

Het samen sporten helpt hierbij. Sporten verbindt, met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, en kan meehelpen er voor te zorgen dat angst en verdriet plaats maken voor plezier. Een warm welkom op jouw korfbalvereniging opent voor hen weer de deur naar die zo belangrijke positieve emoties. Laten we samen het verschil maken voor deze kinderen.

Financiële hulp

Als er financiële drempels zijn om te kunnen sporten, dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur kinderen en verenigingen helpen.

Lees hier de hele oproep van Erik Scherder, raadslid van de Nederlandse Sportraad en Tom van ’t Hek, voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur die dinsdag 15 maart 2022 in het Algemeen Dagblad gepubliceerd is.

Foto: Jenna Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Factsheet verenigingsmonitor
Verenigingsservice
Factsheet verenigingsmonitor
Gaat jouw vereniging aan de slag met financiën, visie en strategie, ledenbeleid, vrijwilligersbeleid, technische zaken of accommodatiezaken? Dan is het benchmark dashboard van de verenigingsmonitor ook voor jouw vereniging erg interessant. Maar wat voor informatie vind je in het dashboard? Om je hiervan een goed beeld te geven, hebben we een factsheet ontwikkeld. Deze vind […]
Lees meer
Koninklijke onderscheiding voor Anita Derks
KNKV Organisatie Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding voor Anita Derks
Anita Derks, die afgelopen december is afgetreden als Bondsbestuurslid bij het KNKV, ontving op zaterdag 18 maart een koninklijke onderscheiding tijdens haar afscheidsreceptie. Ze werd door burgemeester Dijsselbloem van de gemeente Eindhoven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Anita kreeg de onderscheiding voor haar uitzonderlijke inzet voor de korfbalsport. Anita heeft veel betekend […]
Lees meer
KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank
Bestuurders Verenigingsservice
KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank
Een aantal landelijke sportbonden en hun aangesloten verenigingen komen in april in actie voor donaties aan de voedselbank. Er worden boodschappen ingezameld en aan sportclubs wordt gevraagd om de mensen die gebruikmaken van de voedselbank een uitnodiging mee te geven om te komen sporten. Het KNKV heeft zich aangesloten bij deze actie. Doet jouw vereniging […]
Lees meer

Topartikelen

Verenigingsservice
Met jouw vereniging naar de Kenonz Korfbal Leaguefinale?
Competitie
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Bestuurders Verenigingsservice
KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank