Skip to the main content

‘Sportverenigingen, open de deuren voor gevluchte kinderen’

Bestuurders Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

De Nederlandse Sportraad en Jeugdfonds Sport & Cultuur roepen sportverenigingen op de deuren te openen voor gevluchte kinderen. Naast het bieden van warmte en geborgenheid bij de opvang in gastgezinnen en op scholen is samen sporten met leeftijdsgenoten belangrijk om stress en verdriet dat kinderen uit oorlogsgebieden, zoals nu in de Oekraïne, ervaren, te verminderen. Het KNKV ondersteunt dit en wil alle korfbalverenigingen oproepen deze kinderen een warm welkom te bieden.

De stress waaraan kinderen uit oorlogsgebieden, zoals nu in de Oekraïne, bloot staan, kan op kortere en langere termijn een negatief effect hebben op hun ontwikkeling op gebied van bijvoorbeeld angst en depressie. Maar ook op het gebied van zaken die in het verdere leven essentieel zijn zoals structuur geven aan de dag het lerend vermogen en zelfreflectie. Warmte geborgenheid en het weer samenzijn met leeftijdsgenoten is erg belangrijk bij de opvang van deze kinderen.

Het samen sporten helpt hierbij. Sporten verbindt, met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, en kan meehelpen er voor te zorgen dat angst en verdriet plaats maken voor plezier. Een warm welkom op jouw korfbalvereniging opent voor hen weer de deur naar die zo belangrijke positieve emoties. Laten we samen het verschil maken voor deze kinderen.

Financiële hulp

Als er financiële drempels zijn om te kunnen sporten, dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur kinderen en verenigingen helpen.

Lees hier de hele oproep van Erik Scherder, raadslid van de Nederlandse Sportraad en Tom van ’t Hek, voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur die dinsdag 15 maart 2022 in het Algemeen Dagblad gepubliceerd is.

Foto: Jenna Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

De bestuurlijke KNKV-organisatie ingericht voor verenigingen
Bestuurders KNKV Organisatie
De bestuurlijke KNKV-organisatie ingericht voor verenigingen
Door een heldere en transparante organisatie kun je op de meest effectieve en efficiënte manier relaties onderhouden met leden. Dit was een reden voor het KNKV om de organisatiestructuur onder de loep te nemen. Het resultaat hiervan is een bestuurlijke herinrichting. Wil jij weten hoe het KNKV georganiseerd is en wat je vereniging daaraan heeft? […]
Lees meer
OldStars-cursussen in augustus en september
Korfbalaanbod
OldStars-cursussen in augustus en september
Met OldStars walking korfball kunnen 55-plussers hun conditie op peil houden, werken aan een gezonde levensstijl en een sociaal netwerk opbouwen of onderhouden.
Lees meer
Alle online bijeenkomsten en webinars op een rij
Bestuurders Verenigingsservice
Alle online bijeenkomsten en webinars op een rij
Ook dit seizoen is het KNKV verenigingen blijven ondersteunen. Dit deed het KNKV onder andere door online bijeenkomsten en webinars te organiseren op het gebied van technisch beleid, vrijwilligers, besturen, accommodatie en financiën. Om iedereen de kans te geven om de bijeenkomsten en webinars te volgen en ook achteraf terug te kijken, zijn de video’s […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd