Skip to the main content

‘Sportverenigingen, open de deuren voor gevluchte kinderen’

Bestuurders Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

De Nederlandse Sportraad en Jeugdfonds Sport & Cultuur roepen sportverenigingen op de deuren te openen voor gevluchte kinderen. Naast het bieden van warmte en geborgenheid bij de opvang in gastgezinnen en op scholen is samen sporten met leeftijdsgenoten belangrijk om stress en verdriet dat kinderen uit oorlogsgebieden, zoals nu in de Oekraïne, ervaren, te verminderen. Het KNKV ondersteunt dit en wil alle korfbalverenigingen oproepen deze kinderen een warm welkom te bieden.

De stress waaraan kinderen uit oorlogsgebieden, zoals nu in de Oekraïne, bloot staan, kan op kortere en langere termijn een negatief effect hebben op hun ontwikkeling op gebied van bijvoorbeeld angst en depressie. Maar ook op het gebied van zaken die in het verdere leven essentieel zijn zoals structuur geven aan de dag het lerend vermogen en zelfreflectie. Warmte geborgenheid en het weer samenzijn met leeftijdsgenoten is erg belangrijk bij de opvang van deze kinderen.

Het samen sporten helpt hierbij. Sporten verbindt, met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, en kan meehelpen er voor te zorgen dat angst en verdriet plaats maken voor plezier. Een warm welkom op jouw korfbalvereniging opent voor hen weer de deur naar die zo belangrijke positieve emoties. Laten we samen het verschil maken voor deze kinderen.

Financiële hulp

Als er financiële drempels zijn om te kunnen sporten, dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur kinderen en verenigingen helpen.

Lees hier de hele oproep van Erik Scherder, raadslid van de Nederlandse Sportraad en Tom van ’t Hek, voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur die dinsdag 15 maart 2022 in het Algemeen Dagblad gepubliceerd is.

Foto: Jenna Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Om korfbal in de aanloop naar het WK in Taiwan onder de aandacht te brengen bij sportliefhebbers, zijn we gestart met de campagne ‘Dat is ook korfbal’. Onderdeel van deze campagne zijn de battles die TeamNL Korfbal-spelers en -speelsters aangaan met andere topsporters. In de eerste battle nam Harjan Visscher het op tegen topschaatser Kjeld […]
Lees meer
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Op vrijdagavond 17 november organiseren we op Papendal een inspirerende en informatieve avond speciaal voor vrouwelijke korfbalcoaches. Deze avond staat in het teken van kennisdeling, netwerken en empowerment. Een geweldige kans om jezelf als korfbalcoach verder te ontwikkelen, je te laten inspireren door succesvolle vrouwen in de sport en te netwerken met gelijkgestemden. Programma 17:30 […]
Lees meer
Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Scheidsrechter 2023. Hét jaarlijkse moment waarop we met en namens de gezamenlijke sport onze scheidsrechters, juryleden en officials bedanken voor hun inzet.  Ook als KNKV moedigen we korfballers en verenigingen aan om hun scheidsrechters en officials tijdens de Week van […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Nationale selecties
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal