Skip to the main content

Sportstimuleringsbudget inclusieve doelgroepen nog voldoende beschikbaar

Financiën Korfbalaanbod

Het stimuleringsbudget van NOC*NSF voor sport- en beweegstimulering van inclusieve doelgroepen is nog voldoende beschikbaar. Voor het versterken, verbeteren of vernieuwen van het korfbalaanbod voor deze doelgroepen kunnen verenigingen heel 2022 budget aanvragen.

Verenigingen kunnen €850,- sportstimuleringsbudget aanvragen. Dit budget is onder andere te gebruiken voor de promotie van de sportactiviteiten voor inclusieve doelgroepen zoals G-korfballers, het aanschaffen van specifiek sportmateriaal voor deze doelgroep of om een samenwerking of ontwikkeltraject op te zetten met bijvoorbeeld een revalidatiecentrum, zorgcentrum, wijkcentrum of verzorgingstehuis.

Inclusieve doelgroepen

Bij inclusieve doelgroepen gaat het om mensen waarvoor sporten niet vanzelfsprekend is door hun leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie. Vanuit het Sportakkoord wordt ingezet op het uitbreiden en versterken van sport- en beweegaanbod voor deze doelgroep, zodat meer mensen een leven lang sportplezier ervaren in een inclusieve omgeving. Meer over inclusief sporten lees je hier.

Meer informatie en aanvragen

Het stimuleringsbudget aanvragen doe je hier. Heb je als sport- en beweegaanbieder vanaf 1 oktober 2019 al een stimuleringsbudget ontvangen, dan is het niet meer mogelijk om een nieuwe aanvraag in te dienen.

Met vragen kun je terecht bij je verenigingsadviseur of bij Joep van Lankveld van NOC*NSF via inclusiefsporten@nocnsf.nl.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Update financiële regelingen
Financiën
Update financiële regelingen
Als gevolg van de coronacrisis steunt de overheid de sport met een steunpakket. Vrijdag werd de steunmaatregel TASO gepubliceerd en werd bekend dat er financiële steun komt voor verenigingen met een eigen accommodatie.
Lees meer
Grote Clubactie: beloon je leden met een oorkonde
Financiën
Grote Clubactie: beloon je leden met een oorkonde
Het is mooi om te zien dat veel leden zich inzetten voor de Grote Clubactie. Je kunt de leden die hun uiterste best doen bedanken door ze te belonen met een oorkonde.
Lees meer
Online kennissessies korfbal op school
Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Eind januari en begin februari organiseert het KNKV verschillende online kennissessies over korfbal op school. Tijdens deze kennissessies kunnen schoolkorfbalcommissies, ledenwerfcommissies en (school)trainers samen met andere verenigingen kennis ophalen, kennis delen en vragen stellen over het organiseren van korfbal op school en het geven van lessen. De kennissessies komen onder andere voort uit de vraag […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt