Skip to the main content

Sportstimuleringsbudget: €850,- per vereniging beschikbaar

Financiën Korfbalaanbod

Verenigingen die het korfbalaanbod voor inclusieve doelgroepen willen versterken, verbeteren of vernieuwen kunnen €850,- sportstimuleringsbudget aanvragen. Dit budget kunnen verenigingen onder andere gebruiken voor de promotie van de sportactiviteiten voor inclusieve doelgroepen zoals G-korfballers, het aanschaffen van specifiek sportmateriaal voor deze doelgroep of om een samenwerking of ontwikkeltraject op te zetten met bijvoorbeeld een revalidatiecentrum, zorgcentrum, wijkcentrum of verzorgingstehuis. Het sportstimuleringsbudget is beschikbaar tot eind 2022.

Bij inclusieve doelgroepen gaat het om mensen waarvoor sporten niet vanzelfsprekend is door hun leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie. Vanuit het Sportakkoord wordt ingezet op het uitbreiden en versterken van sport- en beweegaanbod voor deze doelgroep, zodat meer mensen een leven lang sportplezier ervaren in een inclusieve omgeving. Meer over inclusief sporten lees je hier. Het stimuleringsbudget aanvragen doe je hier. Met vragen kun je terecht bij je verenigingsadviseur of bij Joep van Lankveld van NOC*NSF via inclusiefsporten@nocnsf.nl.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Corona update: Meer mogelijkheden binnen de sport
Korfbalaanbod
Corona update: Meer mogelijkheden binnen de sport
De Rijksoverheid heeft met ingang van 15 januari versoepelingen aangekondigd waarbij er voor de sport meer mogelijk is. Er mag weer nagenoeg zonder beperking binnen de eigen vereniging worden getraind en onderlinge wedstrijden worden gespeeld in de zaal. Dit alles wel zonder publiek. Voor sporters boven de 18 jaar is het coronatoegangsbewijs verplicht. Daarbij wil […]
Lees meer
DKV Celeritas laat 60-plussers bewegen
Korfbalaanbod
DKV Celeritas laat 60-plussers bewegen
Bij DKV Celeritas doet een enthousiaste groep van zo’n twintig sporters wekelijks mee met OldStars walking korfball. Hoe de vereniging deze korfbalvorm heeft opgestart lees je hier.
Lees meer
Trainerscursus OldStars walking korfball
Korfbalaanbod Trainers
Trainerscursus OldStars walking korfball
Steeds meer verenigingen hebben een korfbal- of beweegaanbod voor ouderen. OldStars walking korfball is één van de vormen binnen KorfbalPlus, een aangepaste spelvorm voor korfbal op latere leeftijd. Voor trainers en begeleiders van OldStars-teams wordt er in april een trainerscursus georganiseerd. Tijdens deze cursus ontwikkelen deelnemers inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt