Skip to the main content

Sportstimuleringsbudget: €850,- per vereniging beschikbaar

Financiën Korfbalaanbod

Verenigingen die het korfbalaanbod voor inclusieve doelgroepen willen versterken, verbeteren of vernieuwen kunnen €850,- sportstimuleringsbudget aanvragen. Dit budget kunnen verenigingen onder andere gebruiken voor de promotie van de sportactiviteiten voor inclusieve doelgroepen zoals G-korfballers, het aanschaffen van specifiek sportmateriaal voor deze doelgroep of om een samenwerking of ontwikkeltraject op te zetten met bijvoorbeeld een revalidatiecentrum, zorgcentrum, wijkcentrum of verzorgingstehuis. Het sportstimuleringsbudget is beschikbaar tot eind 2022.

Bij inclusieve doelgroepen gaat het om mensen waarvoor sporten niet vanzelfsprekend is door hun leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie. Vanuit het Sportakkoord wordt ingezet op het uitbreiden en versterken van sport- en beweegaanbod voor deze doelgroep, zodat meer mensen een leven lang sportplezier ervaren in een inclusieve omgeving. Meer over inclusief sporten lees je hier. Het stimuleringsbudget aanvragen doe je hier. Met vragen kun je terecht bij je verenigingsadviseur of bij Joep van Lankveld van NOC*NSF via inclusiefsporten@nocnsf.nl.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Fotospel voor alle Kangoeroe Klups
Korfbalaanbod
Fotospel voor alle Kangoeroe Klups

Het is december en dat betekent dat het weer tijd is voor het Kangoeroe Klup-fotospel! Trainen er bij jouw vereniging enthousiaste kangoeroes die houden van een uitdaging? Laat dit enthousiasme dan zien …

Lees meer
De Grote Clubactie start volgende maand
Financiën
De Grote Clubactie start volgende maand

Over één maand gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Met de vernieuwde online verkoopmethode verkoop je dit jaar makkelijk meer loten …

Lees meer
OldStars-cursussen in augustus en september
Korfbalaanbod
OldStars-cursussen in augustus en september

Met OldStars walking korfball kunnen 55-plussers hun conditie op peil houden, werken aan een gezonde levensstijl en een sociaal netwerk opbouwen of onderhouden.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Voortgang zaalcompetitie 2021/2022
Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs