Skip to the main content

Sportakkoord helpt Odisco bij samenwerking

Best practice Verenigingsservice

Het Sportakkoord biedt veel mogelijkheden en kansen voor verenigingen. Vanuit het Sportakkoord kun je ondersteuning op maat krijgen en daar maakt korfbalvereniging Odisco goed gebruik van. Bij Odisco helpt een onafhankelijke procesbegeleider bij het optimaliseren en versterken van de samenwerking tussen lokale sportverenigingen. “Deze begeleider houdt het overzicht in ons onderzoek naar samenwerking, zorgt voor een duidelijke overlegstructuur en zorg voor de focus. Zo houden we een zuiver beeld op de situatie”, aldus voorzitter Peter van Rosmalen.

Odisco is een korfbalvereniging met zo’n 75 leden in Sint-Oedenrode en is aangesloten bij het lokale Sportakkoord van de gemeente Meierijstad. Tijdens een overleg tussen de bestuursleden van korfbalvereniging Odisco en voetbalvereniging Ollandia, die samen al het sportpark delen, is besloten de onderlinge samenwerking te optimaliseren en te versterken. In overleg en in samenwerking met de verenigingsadviseurs van de gemeente, de KNVB en het KNKV is een onafhankelijke procesbegeleider aangesteld voor ondersteuning bij dit traject.

‘Eenvoudig proces’

“Het proces om tot deze ondersteuning vanuit het Sportakkoord te komen was eenvoudig. We hadden contact met de verenigingsadviseur van de gemeente. Zij heeft de ondersteuning geïnitieerd. Wij hoefden alleen een intakeformulier in te vullen. Andere verenigingen wil ik vooral adviseren om ook gebruik te maken van de middelen die het Sportakkoord biedt. Zo een procesbegeleider biedt bijvoorbeeld echt meerwaarde,” aldus Van Roosmalen.

Sportakkoord voor jouw vereniging?

Heb jij als verenigingen ideeën, behoeften of issues waar je tegenaan loopt? Bespreek die dan met de verenigingsondersteuner vanuit de gemeente of vanuit het KNKV. Samen met deze ondersteuner overleg je waar je vereniging hulp bij kan gebruiken en bekijk je welke ondersteuningsmogelijkheden er voor jouw vereniging zijn vanuit het (lokale) Sportakkoord.  In dit stappenplan zie je wat je kunt doen om ondersteuning te ontvangen.

Welke ondersteuning?

Vanuit het Sportakkoord zijn er zes ambities geformuleerd waarbinnen een vereniging ondersteuning kan ontvangen. Deze ondersteuning wordt geboden in de vorm van begeleidingstrajecten en opleidingsmogelijkheden op verschillende gebieden, zoals bij het vinden van vrijwilligers, het binden van leden, financieringsvraagstukken of het begeleiden en opleiden van trainers. Meer over de zes thema’s lees je hier.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over het Sportakkoord vind je op deze pagina. Ook lees je op allesoversport.nl meer over de services vanuit het Sportakkoord. Met vragen kun je terecht bij je verenigingsadviseur of kun je contact opnemen via sportakkoord@nocnsf.nl.

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022