Skip to the main content

Spelregelkennis maakt korfballen leuker

Arbitrage

Goede spelregelkennis onder leden en publiek maakt korfballen leuker, draagt bij aan acceptatie en begrip voor beslissingen van scheidsrechters en helpt je vereniging aan meer gekwalificeerde scheidsrechters. Met de interactieve en laagdrempelige tool Korfbalmasterz kunnen leden hun spelregelkennis verder ontwikkelen. Met behulp van foto’s, video’s en toetsen kunnen ze hun spelregelbewijs behalen. Korfbalmasterz is nu geüpdatet aan de hand van de nieuwste spelregels.

Via Korfbalmasterz kunnen korfballers al jaren oefenen met spelregels en een spelregelbewijs halen. Via deze tool kun je oefenen aan de hand van herkenbare voorbeelden zodat je weet hoe je de spelregels kunt toepassen tijdens wedstrijden. De afgelopen jaren is de tool steeds doorontwikkeld en ook de laatste weken zijn er weer diverse vragen en antwoorden geüpdatet. Door leden vanaf veertien jaar via Korfbalmasterz kennis te laten maken met de spelregels kun je ze enthousiasmeren voor het scheidsrechtersvak. Met een spelregelbewijs krijg je toegang tot de jeugdscheidsrechtersopleiding.

Met alle jeugd aan de slag

Wil je je jeugd stimuleren om aan de slag te gaan met Korfbalmasterz? Promoot deze tool dan of organiseer een spelregelavond waar (jeugd)scheidsrechters, ouders en andere belangstellenden vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen delen over spelregels. Tijdens zo een avond kun je Korfbalmasterz gebruiken als hulpmiddel. Een spelregelavond kun je als vereniging zelf organiseren met behulp van dit format of voor €80,- laten organiseren door een KNKV-scheidsrechter of KNKV-docent. Heb je hier interesse in of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar opleidingen@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

SKF maakt werk van arbitrage
Arbitrage Best practice Vrijwilligers
SKF maakt werk van arbitrage

Korfbalvereniging SKF beschikt over veel betrokken vrijwilligers. Tot voor kort was het vinden van voldoende scheidsrechters nog een opgave, maar hier heeft de hoofdklasser een passende werkwijze voor gevonden. SKF deelt in …

Lees meer
Nederlandse vertaling nieuwe spelregels beschikbaar
Arbitrage Competitie
Nederlandse vertaling nieuwe spelregels beschikbaar

Zoals eerder aangekondigd zijn per 1 september 2020 de nieuwe spelregels van de IKF van toepassing.
Benieuwd naar het nieuwe spelregeldocument? Lees hier meer.

Lees meer
Doe mee aan de Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
Doe mee aan de Week van de Scheidsrechter

Na lange tijd is de reguliere competitie weer gestart. Voor de competitie zijn scheidsrechters onmisbaar en daarom verdienen ze het om in het zonnetje gezet te worden. Hoewel het altijd goed is …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Voortgang zaalcompetitie 2021/2022
Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs