Skip to the main content

SKF maakt werk van arbitrage

Arbitrage Best practice Vrijwilligers

Korfbalvereniging SKF beschikt over veel betrokken vrijwilligers. Tot voor kort was het vinden van voldoende scheidsrechters nog een opgave, maar hier heeft de hoofdklasser een passende werkwijze voor gevonden. SKF deelt in plaats van specifieke personen nu teams in voor het draaien van zaaldiensten, bardiensten en het fluiten van wedstrijden. Teams zijn vervolgens zelf verantwoordelijk voor het verdelen van verenigingswerk over de spelers. “De spelers hebben dus keuze en zo bereiken we dat de meest gemotiveerden kiezen voor het fluiten van een wedstrijd”, aldus coördinator Jetske ten Caat. 

Om te zorgen dat alle vrijwilligerstaken vervuld worden, heeft SKF een onderscheid gemaakt tussen verenigings- en vrijwilligerswerk. Het draaien van zaaldiensten, bardiensten en het fluiten van wedstrijden valt onder verenigingswerk en elk lid draagt hieraan bij. Door teams in te delen op dit verenigingswerk, hebben spelers de keuze om te doen wat ze leuk vinden. Zo bereiken ze de meest gemotiveerden. Andere taken zoals het coachen van een team of bijdragen aan een commissie schaalt SKF onder vrijwilligerswerk. Meer over de succesvolle aanpak van SKF lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen
Best practice Financiën Ledenwerving/-behoud
Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen

Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen en kunnen ook kinderen uit gezinnen met weinig geld lid worden. Door de goede samenwerking tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur en Groen-Geel konden afgelopen seizoen …

Lees meer
Opleidingsprogramma bij DOS'46
Best practice Opleidingen
Opleidingsprogramma bij DOS'46

DOS’46 timmert aan de weg met de jeugdopleiding ‘Korfbal Instituut DOS’46’. Dit opleidingsprogramma voor jeugdkorfballers, -trainers en -coaches richt zich op talentontwikkeling en plezier.

Lees meer
Maassluis benut kansen in coronatijd
Best practice
Maassluis benut kansen in coronatijd

Korfbalvereniging Maassluis heeft het afgelopen jaar gedacht in kansen en zo ontstonden veel mooie initiatieven. Toen alle reguliere activiteiten werden stilgelegd vanwege het coronavirus, ging het bestuur in gesprek met de commissies. …

Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Gezonde sportomgeving
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
KNKV Organisatie
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio