Skip to the main content

SKF maakt werk van arbitrage

Arbitrage Best practice Vrijwilligers

Korfbalvereniging SKF beschikt over veel betrokken vrijwilligers. Tot voor kort was het vinden van voldoende scheidsrechters nog een opgave, maar hier heeft de hoofdklasser een passende werkwijze voor gevonden. SKF deelt in plaats van specifieke personen nu teams in voor het draaien van zaaldiensten, bardiensten en het fluiten van wedstrijden. Teams zijn vervolgens zelf verantwoordelijk voor het verdelen van verenigingswerk over de spelers. “De spelers hebben dus keuze en zo bereiken we dat de meest gemotiveerden kiezen voor het fluiten van een wedstrijd”, aldus coördinator Jetske ten Caat. 

Om te zorgen dat alle vrijwilligerstaken vervuld worden, heeft SKF een onderscheid gemaakt tussen verenigings- en vrijwilligerswerk. Het draaien van zaaldiensten, bardiensten en het fluiten van wedstrijden valt onder verenigingswerk en elk lid draagt hieraan bij. Door teams in te delen op dit verenigingswerk, hebben spelers de keuze om te doen wat ze leuk vinden. Zo bereiken ze de meest gemotiveerden. Andere taken zoals het coachen van een team of bijdragen aan een commissie schaalt SKF onder vrijwilligerswerk. Meer over de succesvolle aanpak van SKF lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

KNKV-opleidingen worden weer hervat
Arbitrage Opleidingen Trainers
KNKV-opleidingen worden weer hervat

Nu de trainingen weer zijn gestart en ook de competitie voor de meeste teams aankomend weekend start, worden ook de KNKV-opleidingen hervat. Voor de arbitrale opleidingen en de KT2-opleiding geldt dat eerst …

Lees meer
Activiteiten leveren nieuwe leden op bij Noordenveld
Best practice Ledenwerving/-behoud
Activiteiten leveren nieuwe leden op bij Noordenveld

Korfbalvereniging Noordenveld heeft de afgelopen periode diverse ledenwervingsactiviteiten georganiseerd en dit leverde mooie resultaten op. Door het organiseren van een sportcarrousel, pannenkoektrainingen én door de Kangoeroe Klup nieuw leven in te blazen, …

Lees meer
Opleidingsprogramma bij DOS'46
Best practice Opleidingen
Opleidingsprogramma bij DOS'46

DOS’46 timmert aan de weg met de jeugdopleiding ‘Korfbal Instituut DOS’46’. Dit opleidingsprogramma voor jeugdkorfballers, -trainers en -coaches richt zich op talentontwikkeling en plezier.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd