Skip to the main content

Servicecijfer KNKV 2018 bekend

KNKV Organisatie Verenigingsservice

Sinds 2016 voert het KNKV jaarlijks in juni de servicemeting uit. Dit onderzoek bestaat uit 2 delen; een tevredenheidsmeting en een behoefte-onderzoek onder de verenigingen. Op basis van de resultaten uit de tevredenheidsmeting kan de KNKV-organisatie ingericht worden waardoor een hogere tevredenheid onder de verenigingen ontstaat.

Het behoefte-onderzoek geeft inzicht op welke gebieden verenigingen advies/ondersteuning willen hebben. Hiermee willen we de producten en diensten van het KNKV zo optimaal mogelijk afstemmen op de verenigingen. Het overall servicecijfer wat het KNKV in 2018 kreeg is een 6,8. Dat zit net onder het cijfer van 2017 (7,0). De onderwerpen waarbij, volgens de verenigingen, op dit moment het meeste behoefte is aan ondersteuning zijn zichtbaarheid, trainersopleidingen en technisch beleid. Terwijl ook arbitrage hoog scoort.

In de Infographic Servicemeting 2018 zie je de meest belangrijke resultaten van de meting. De komende maanden gaat het KNKV aan de slag om de advies- en ondersteuningsvragen af te handelen. Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan via het ticketsysteem. In het voorjaar van 2019 houdt het KNKV wederom een servicemeting.

Gerelateerde artikelen

Coronamaatregelen: update FAQ
Verenigingsservice
Coronamaatregelen: update FAQ

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Na overleg met NOC*NSF en de andere sportbonden heeft het KNKV de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden aangepast.

Lees meer
Corona-update: stream, zaal, sociale veiligheid en uitwisseling
Verenigingsservice
Corona-update: stream, zaal, sociale veiligheid en uitwisseling

Hoe zet je een livestream op en hoe ga je om met de privacy van de betrokken sporters? Welke maatregelen gelden er bij het binnen sporten? Hoe kun je als vereniging ook in deze bijzondere tijd je sport op een sociaal veilige manier aanbieden?.

Lees meer
Update: KNKV verwijst naar protocol NOC*NSF
Verenigingsservice
Update: KNKV verwijst naar protocol NOC*NSF

In navolging op de op 24 juni aangekondigde versoepelingen van het kabinet heeft NOC*NSF op 26 juni een nieuw algemeen sportprotocol opgesteld. Dit protocol is te vinden op nocnsf.nl/sportprotocol. Korfbalverenigingen zullen geen korfbalspecifiek protocol ontvangen.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd