Skip to the main content

Scholtmeijer, Braunstahl en Tromp zwaaien 1 september af

Met ingang van 1 september vormen bondscoach Wim Scholtmeijer en assistent-bondscoaches Leon Braunstahl en Jennifer Tromp niet langer de technische staf van TeamNL Korfbal. Vanwege het niet doorgaan van het EK in november in België, gecombineerd met het feit dat de drie coaches in het nieuwe seizoen een club gaan coachen is afgesproken dat zij eerder dan vooraf gepland hun TeamNL Korfbal-taken neerleggen. Jan Niebeek, die normaal gesproken na het EK Scholtmeijer zou opvolgen, gaat nu al vanaf september de trainingen van TeamNL Korfbal verzorgen.

Scholtmeijer volgde in 2014 Jan-Sjouke van den Bos op als hoofdcoach van TeamNL Korfbal, nadat hij eerder coach was van U16, U19 en U23. Met TeamNL Korfbal won hij de World Games (2017), twee keer het WK (2015, 2019) en driemaal het EK (2014, 2016, 2018). Braunstahl trad tegelijk aan met Scholtmeijer, Tromp werd begin 2018 assistent-bondscoach.

Reacties op Korfbal.nl

De reacties van Wim Scholtmeijer, Leon Braunstahl, Jennifer Tromp en Kees Rodenburg lees je op Korfbal.nl.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Nationale selecties Verenigingsservice
TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?
In 2021 gaat TeamNL Korfbal weer naar verenigingen toe! De internationals gaan clinics geven bij verenigingen die iets te vieren hebben én maken een promotietour met een tweedaags korfbalprogramma bij, voor en samen met verenigingen. Twee verschillende activiteiten om de vereniging een extra impuls te geven. Wil je jouw vereniging een boost geven? Vraag dan een clinic aan voor de speciale gelegenheid en/of meld jouw vereniging aan voor de This is Korfball Tour. Aanmelden kan tot 31 januari 2021.
Lees meer
Accommodatiezaken
Accommodatie
Accommodatiezaken
Als je vereniging nadenkt over de aanleg, renovatie of herinrichting van de accommodatie kan het zinvol zijn om het vernieuwde Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties door te lezen.
Lees meer
Het KNKV zoekt een bestuurs- en directiesecretaris
KNKV Organisatie
Het KNKV zoekt een bestuurs- en directiesecretaris
Wil je werken bij een sportieve organisatie en is de rol van bestuurs- en directiesecretaris wat voor jou? Dan is het KNKV op zoek naar jou! Vanuit deze veelomvattende rol zorg je voor de juistheid en het goed laten verlopen, volgen en opvolgen van processen en procedures binnen het KNKV. Je houdt je onder andere […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt