Skip to the main content

Ruim 1600 kinderen doen mee aan This is Korfball Tour  

Ledenwerving/-behoud Nationale selecties

De afgelopen weken gaf TeamNL Korfbal korfbalclinics aan ruim 1600 kinderen door het hele land. In het kader van de This is Korfball Tour gingen de internationals in Waddinxveen, Amsterdam, Almelo en omstreken op bezoek bij negen verenigingen én diverse basisscholen. “Door deze tour zijn er veel korfbalzaadjes geplant. De komende weken, maanden en misschien wel jaren gaan we hier de vruchten van plukken”, aldus Harmen Eenkhoorn, voorzitter van het Almelose CKV Achilles. Stefan van Nifterick, jeugdvoorzitter van AKC Sporting West, vult aan: “Na de clinics op de scholen kwamen er direct al dertig kinderen naar de vereniging, waarvan er nu al acht lid zijn.”

Dit was het derde jaar dat de This is Korfball Tour plaatsvond. Bij deze tour mogen verenigingen zelf een tweedaags korfbalprogramma bedenken en hierbij gebruikmaken van de inzet van de internationals. Het programma kan bijvoorbeeld bestaan uit clinics voor kinderen van de vereniging, clinics op basisscholen in de omgeving of clinics voor trainers en coaches. Zo kunnen verenigingen werken aan hun zichtbaarheid, de promotie van de vereniging en van de korfbalsport, de ontwikkeling van trainers en coaches, het betrokken houden van huidige leden en het werven van nieuwe leden.

Korbis

Halverwege mei ging de This is Korfball Tour van start met een bezoek van TeamNL Korfbal aan Korbis. In Waddinxveen stonden voor de jeugd van Korbis clinics van de internationals op het programma, terwijl bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode de trainers van een clinic voorzagen. De dag erna gaven de internationals korfbalclinics op scholen in de omgeving. Er deden ruim vijfhonderd kinderen mee aan de clinics.

“De This is Korfball Tour was de uitgelezen kans om veel basisschoolkinderen naar Korbis te krijgen en hen kennis te laten maken met korfbal. Het enthousiasme spatte er de hele dag vanaf tijdens de clinics aan de vele kinderen en we kijken er met enorm veel plezier op terug. Door de This is Korfball Tour trainen er bij Korbis nu vijftien nieuwe kinderen mee. Ook op de clinic voor onze eigen leden is heel enthousiast gereageerd. Het was fantastisch om training te krijgen van de beste korfballers van de wereld. Ontzettend bijzonder om in coronatijd toch zo een sportevenement te organiseren en aan kinderen uit Waddinxveen te kunnen laten zien wat voor bloeiende club Korbis is”, aldus Eelco Lejour, voorzitter van het projectteam bij Korbis.

AKC Sporting West, Swift en Blauw-Wit

Eind mei kregen in Amsterdam drie verenigingen bezoek van TeamNL Korfbal en dit leverde ruim zeshonderd enthousiaste korfballende kinderen op. “Het bezoek van de topkorfballers zorgde voor een enorme boost binnen de vereniging. Het is mooi om het verenigingsleven na corona op te starten met TeamNL Korfbal. Het was een bijzondere ervaring en je merkt dat de internationals in hun TeamNL-kleding grote impact maken op scholen. We gaan er alles aan doen om de enthousiaste kinderen die mee komen trainen te verleiden om bij ons te komen korfballen”, aldus Stefan van Nifterick, jeugdvoorzitter van AKC Sporting West. Ook bij Swift en Blauw-Wit trainden er direct na de clinics al nieuwe kinderen mee, waarvan er zelfs al enkele lid zijn geworden.

CKV Achilles, AKC Almelo, Blauw-Zwart (W), DKV Zwart Wit en HKC Hengelo

Begin juni sloot TeamNL Korfbal de This is Korfball Tour af in Almelo en omstreken. De internationals splitsten zichzelf op en daardoor kregen vijf verenigingen én diverse scholen de topkorfballers op bezoek. Ook deze week waren weer ruim vijfhonderd kinderen aanwezig bij de clinics. “We kijken met trots terug op deze dagen. Het was een ‘once in a lifetime’ event voor ons. Het was zo gaaf om internationals met passie en plezier bezig te zien met onze (jeugd)leden en basisschoolkinderen. Door structureel aandacht voor korfbal te  genereren op scholen ben ik overtuigd van het succes van de This is Korfball Tour, zowel op de korte als op de lange termijn”, aldus Harmen Eenkhoorn, voorzitter van de jubilerende vereniging CKV Achilles, dat door de burgemeester tijdens de This is Korfball Tour twee erepenningen kreeg uitgereikt.

Foto’s: Marco en Jenna Spelten van Korfbalfoto.nl, Stefan van Nifterick en Korbis.

Gerelateerde artikelen

Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Competitie
Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Het programma voor de veldcompetitie voor het najaar is definitief en is vandaag via Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. Het programma wordt de komende dagen in de website geladen. De promotie- en degradatieregelingen worden in de week voorafgaand aan de […]
Lees meer
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Opleidingen Trainers
Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023