Skip to the main content

Rookvrij Kinderspel: teken voor rookvrije accommodatie

Gezondere sportomgeving

Het nieuwe korfbalseizoen staat voor de deur. Met een rookvrije sportaccommodatie laat je zien dat je vereniging een sportieve en gezonde leefomgeving is en verklein je de kans dat kinderen later gaan roken. Veel korfbalverenigingen zijn al rookvrij. Wil je dat jouw vereniging ook rookvrij wordt? Teken dan samen met zo veel mogelijk andere leden voor ‘rookvrij’. Vanaf deze maand zijn alle schoolpleinen rookvrij, maar op andere sport- en speelplekken wordt nog steeds gerookt. In 2025 moeten volgens de afspraken in het Preventieakkoord alle sportverenigingen rookvrij zijn. Teken daarom voor rookvrij, creëer alvast draagvlak of word direct rookvrij.

Vanaf deze maand zijn alle schoolpleinen rookvrij, maar op andere sport- en speelplekken wordt nog steeds gerookt. In 2025 moeten volgens de afspraken in het Preventieakkoord alle sportverenigingen rookvrij zijn. Teken daarom voor rookvrij, creëer alvast draagvlak of word direct rookvrij.

Draagvlak creëren

Om het aantal verzamelde ondertekeningen voor je vereniging zichtbaar te maken kun je als vereniging een online locatiebanner op je website plaatsen. Dit laat het draagvlak zien en stimuleert andere leden om ook te tekenen. Je kunt de banner op je website zetten via deze link. In onderstaande video zie je hoe dit in z’n werk gaat. Voor meer informatie over rookvrije sportaccommodaties ga je naar de website van Rookvrije Generatie.

Foto: Synergo

Gerelateerde artikelen

Behoefte aan meer gezondere keuzes in sportkantines
Gezondere sportomgeving
Behoefte aan meer gezondere keuzes in sportkantines
Nu er weer trainingen en wedstrijden plaatsvinden op de vereniging, ontvangen sportkantines weer bezoekers die eten en drinken op de vereniging. Uit onderzoek van Markteffect blijkt dat bezoekers van sportkantines behoefte hebben aan meer gezondere keuzes en vinden dat sportkantines meer zouden moeten doen om gezondere keuzes aan te bieden. Verenigingen die hiermee aan de […]
Lees meer
Aanpak verantwoord alcoholbeleid bij ODO Maasland in beeld
Gezondere sportomgeving
Aanpak verantwoord alcoholbeleid bij ODO Maasland in beeld
Binnen de sport wordt veel aandacht gegeven aan verantwoord alcoholbeleid. Verenigingen krijgen steeds meer te maken met (veranderende) wet- en regelgeving, bijbehorende opleidingen en handhaving. Bij korfbalvereniging ODO Maasland heeft een goed alcoholbeleid al lange tijd prioriteit. Het succes van hun aanpak is ook andere partijen opgevallen. Op clubbase.nl werd deze week aandacht besteed aan […]
Lees meer
Word ook een club van NIX
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Word ook een club van NIX
In september wordt de NIX18-campagne voor de sport gelanceerd. Het doel van de campagne is om te voorkomen dat jongeren onder de 18 jaar roken en alcohol drinken.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt