Skip to the main content

Rookvrij Kinderspel: teken voor rookvrije accommodatie

Gezonde sportomgeving

Het nieuwe korfbalseizoen staat voor de deur. Met een rookvrije sportaccommodatie laat je zien dat je vereniging een sportieve en gezonde leefomgeving is en verklein je de kans dat kinderen later gaan roken. Veel korfbalverenigingen zijn al rookvrij. Wil je dat jouw vereniging ook rookvrij wordt? Teken dan samen met zo veel mogelijk andere leden voor ‘rookvrij’. Vanaf deze maand zijn alle schoolpleinen rookvrij, maar op andere sport- en speelplekken wordt nog steeds gerookt. In 2025 moeten volgens de afspraken in het Preventieakkoord alle sportverenigingen rookvrij zijn. Teken daarom voor rookvrij, creëer alvast draagvlak of word direct rookvrij.

Vanaf deze maand zijn alle schoolpleinen rookvrij, maar op andere sport- en speelplekken wordt nog steeds gerookt. In 2025 moeten volgens de afspraken in het Preventieakkoord alle sportverenigingen rookvrij zijn. Teken daarom voor rookvrij, creëer alvast draagvlak of word direct rookvrij.

Draagvlak creëren

Om het aantal verzamelde ondertekeningen voor je vereniging zichtbaar te maken kun je als vereniging een online locatiebanner op je website plaatsen. Dit laat het draagvlak zien en stimuleert andere leden om ook te tekenen. Je kunt de banner op je website zetten via deze link. In onderstaande video zie je hoe dit in z’n werk gaat. Voor meer informatie over rookvrije sportaccommodaties ga je naar de website van Rookvrije Generatie.

Foto: Synergo

Gerelateerde artikelen

Synergo: 'Meer omzet dan vroeger'
Gezonde sportomgeving
Synergo: 'Meer omzet dan vroeger'

‘De gezondere sportkantine heeft ook de korfbalverenigingen in Nederland bereikt. Daar is Synergo uit Utrecht een mooi voorbeeld van. Begin dit jaar kreeg de vereniging uit handen van wethouder Maarten van Ooijen het zilveren Team:Fit-certificaat uitgereikt. Een waardering die uitdrukt hoe gezond het voedingsaanbod in de kantine is.’

Lees meer
Aan de slag met een gezondere sportkantine
Gezonde sportomgeving
Aan de slag met een gezondere sportkantine

Nu sportkantines weer open mogen, kan het een mooi moment zijn om aan de slag te gaan met een gezondere sportkantine. Synergo is inmiddels in het bezit van een zilveren Team:Fit-certificaat. Hier lees je meer over Synergo.

Lees meer
KV VERS: ODO (M) en Wit-Blauw doen mee
Gezonde sportomgeving
KV VERS: ODO (M) en Wit-Blauw doen mee

In september gaan ODO Maasland en Wit-Blauw/Green Organics van start met het KV VERS-programma. Van alle verenigingen die een bidbook hebben ingestuurd zijn zij uitgekozen om mee te doen aan dit project.

Lees meer

Topartikelen

Arbitrage Competitie
Nederlandse vertaling nieuwe spelregels beschikbaar
Arbitrage Opleidingen Trainers
Corona en Opleidingen
Competitie
Programma najaarscompetitie verstuurd