Skip to the main content

Regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten

Accommodatie Financiën

Is de omzet van je vereniging door de maatregelen tegen het coronavirus gedaald en heeft je vereniging daardoor moeite met het betalen van vaste lasten? Dan is de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten misschien een optie. De huidige regeling loopt tot eind september en hierna is deze nog drie keer opnieuw aan te vragen, steeds voor een periode van drie maanden.

Je komt in aanmerking voor de huidige regeling als je meer dan dertig procent omzetdaling en minimaal vierduizend euro omzetverlies hebt. Deze regeling geldt van 1 juni tot en met 30 september maar ook hierna loopt de regeling door. Wel moeten verenigingen iedere periode een nieuwe aanvraag doen en zijn er een aantal verschillen ten opzichte van de huidige regeling.

Verschillen

De belangrijkste verschillen zijn dat de vaste lasten in drie maanden tijd minimaal vierduizend euro moeten zijn, dat het maximale subsidiebedrag groter is en dat de grens van het omzetverlies omhoog gaat. Van 1 oktober tot en met 31 december 2020 geldt een grens van minimaal dertig procent, van januari tot maart 2021 een grens van veertig procent en van april tot en met juni 2021 een grens van 45 procent.

Aanvragen en meer informatie

Het aanvragen van de TVL-regeling gaat via de website van de RVO. Je kunt tot en met 30 oktober een aanvraag voor de eerste periode indienen. Meer informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid en Clubbase.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Lagere gasrekening voor KV Drachten dankzij infraroodpanelen
Accommodatie
Lagere gasrekening voor KV Drachten dankzij infraroodpanelen
KV Drachten zette de eerste stappen naar een gasloze sportaccommodatie. De vereniging plaatste onder andere infraroodpanelen, warmtepompen en isolatie als onderdeel van een uitgebreid verduurzamingstraject. Een traject dat startte met een energiescan van de gemeente waaruit een plan, acties en mooie resultaten volgden, waaronder een flinke besparing op de gasrekening en minder CO2-uitstoot. De energiescan […]
Lees meer
Corona: competitie, maatregelen, besmettingen en TASO-regeling
Accommodatie Competitie
Corona: competitie, maatregelen, besmettingen en TASO-regeling
Na drie mooie competitieweekenden blikken we vooruit. Hier lees je meer over de zaalcompetitie, aanscherpingen in de veiligheidsregio's, overige maatregelen, besmettingen en de TASO-regeling.
Lees meer
KV Tempo genomineerd voor ‘Sportaccommodatie van het jaar 2022’
Accommodatie
KV Tempo genomineerd voor ‘Sportaccommodatie van het jaar 2022’
Korfbalvereniging Tempo is genomineerd voor de verkiezing ‘Sportaccommodatie van het jaar 2022’ en is daarmee één van de drie verenigingen die kans maakt op de titel. Omdat duurzaamheid een belangrijke rol speelt bij een toekomstbestendige sportaccommodatie, ging de jury dit jaar op zoek naar het beste initiatief op het gebied van duurzaamheid. En dan niet […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt