Skip to the main content

Per 1 juli: accommodaties open en wedstrijden mogelijk

Accommodatie

Goed nieuws uit Den Haag. Per 1 juli mogen de sportaccommodaties (binnen en buiten) en -kantines weer open. Ook hoeven korfballers van 19 jaar en ouder per 1 juli tijdens het korfballen geen afstand meer van elkaar te houden en zijn wedstrijden weer mogelijk. Dit werd woensdagavond duidelijk tijdens de persconferentie van het kabinet.

Korfballers van 18 jaar en ouder dienen voor en na de training/of wedstrijd 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit ook in de kleedkamers en kantines, die – net als toilet- en douchevoorzieningen – per 1 juli weer open mogen. Verder is geforceerd stemgebruik – zoals schreeuwen en spreekkoren – langs het veld niet toegestaan.

Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn per 1 juli weer toegestaan. Hierbij mogen toeschouwers aanwezig zijn en zij dienen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Voorlopig mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers zijn, binnen 100. Verder dienen uiteraard de hygiëneregels van het RIVM in acht te worden genomen.

Protocol verantwoord sporten

Het KNKV heeft momenteel contact met NOC*NSF, dat met een update van het algemene sportprotocol komt. Aan de hand van dit protocol, communiceert het KNKV zo spoedig mogelijk een update van het korfbalspecifieke protocol. Hierbij zal ook worden ingegaan op de richtlijnen voor de sportaccommodaties en -kantines. Tot 1 juli blijft het op 29 mei gecommuniceerde protocol van kracht.

‘Veerkracht getoond’

Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie: “Deze versoepeling is geweldig nieuws voor onze verenigingen. Het is fantastisch om te zien hoe de protocollen nageleefd zijn, maar vooral: hoeveel veerkracht onze verenigingen hebben getoond en hoeveel activiteiten ze momenteel organiseren. Ook op de KNKV-activiteiten in het kader van de #korfbalzomer wordt enthousiast gereageerd. Internationals, jeugdinternationals en KNKV-trainers geven momenteel volop clinics in het land en 22 juli is het tijd voor de zomereditie van de This is Korfball Tour, waarvoor ook tientallen verenigingen zich hebben aangemeld.”

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en sport vind je op Rijksoverheid.nl.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Wordt jouw vereniging ‘Sportaccommodatie van het Jaar 2022’?
Accommodatie
Wordt jouw vereniging ‘Sportaccommodatie van het Jaar 2022’?

Iedere sporter is gebaat bij een toekomstbestendige sportaccommodatie. Hierin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Dit jaar is men bij de verkiezing van de ‘Sportaccommodatie van het jaar’ daarom op zoek naar het beste …

Lees meer
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen
Accommodatie Competitie
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen

In de video blikt Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie, vooruit op de competitie. Ook laat ckc Maassluis zien welke maatregelen het heeft getroffen om sporters en supporters zo goed mogelijk te kunnen ontvangen.

Lees meer
Terugblik op eerste webinar over duurzaamheid
Accommodatie
Terugblik op eerste webinar over duurzaamheid

Afgelopen donderdag vond het eerste webinar over verduurzaming plaats. Hierin werden het verduurzamingstraject en diverse financieringsvormen besproken. De terugblik vind je hier.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders