Skip to the main content

Opstart- en trainerscursussen OldStars walking korfball

Gaat jouw vereniging binnenkort starten met OldStars walking korfball of is jouw vereniging hier net mee gestart en wil je meer weten over deze korfbalvorm, de doelgroep en welke beweeg- en spelvormen je kunt aanbieden? De aankomende periode organiseert Nationaal Ouderenfonds weer diverse opstart- en trainerscursussen voor verenigingen.

OldStars walking korfball is een korfbalvorm voor 55-plussers. Het aanbieden van deze korfbalvorm kan voor de vereniging bijdragen aan ledenbehoud en -winst, een betere accommodatiebezetting, meer vrijwilligers en extra inkomsten. Daarnaast bied je ouderen zo de kans om hun conditie op peil houden, werken aan een gezonde levensstijl en een sociaal netwerk opbouwen of onderhouden.

ASM/OldStars opstartcursus (basis)

Een opstartcursus duurt één dag en is geschikt voor elke vereniging die wil starten met OldStars walking korfball. Tijdens deze cursus leren deelnemers wat verantwoord bewegen is en hoe ze ouderen op een verantwoorde manier in beweging kunnen brengen. Op 27 augustus vindt er een opstartcursus plaats in Groningen en op 29 september in Alkmaar.

OldStars Sport trainerscursus (verdieping)

Een trainerscursus duurt twee dagen en tijdens deze verdiepingscursus worden deelnemers opgeleid tot OldStars-instructeur, ontwikkelen ze inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze beweeg- en spelvormen zo kunnen inzetten dat iedereen op eigen niveau kan participeren. De eerstvolgende trainerscursus vindt plaats op 14 en 28 september in Almere.

OldStars Beweegdag en meer

Naast cursussen zijn er in september ook nog twee beweegdagen, waarin aan OldStars walking korfball gedaan wordt. Op 2 september is er een Beweegdag in Schijndel en in Almelo. Een overzicht van de volledige OldStars-agenda, waar alle OldStars-evenementen in staan, vind je hier.

Meer informatie

De cursussen gaan door als er voldoende deelnemers zijn en als de coronamaatregelen dit toelaten. Meer informatie over OldStars walking korfball vind je hier en op de website van OldStars. Met vragen over OldStars walking korfball of voor meer informatie kun je contact opnemen met het projectteam OldStars Sport via info@oldstars.nl. Je kunt ook terecht bij je verenigingsadviseur.

Foto: Björn Martens

Gerelateerde artikelen

Ruim 1600 kinderen doen mee aan This is Korfball Tour   
Ledenwerving/-behoud Nationale selecties
Ruim 1600 kinderen doen mee aan This is Korfball Tour  
De afgelopen weken gaf TeamNL Korfbal korfbalclinics aan ruim 1600 kinderen door het hele land. In het kader van de This is Korfball Tour gingen de internationals in Waddinxveen, Amsterdam, Almelo en omstreken op bezoek bij negen verenigingen én diverse basisscholen. “Door deze tour zijn er veel korfbalzaadjes geplant. De komende weken, maanden en misschien […]
Lees meer
KNKV aan de slag met diversiteit
KNKV Organisatie
KNKV aan de slag met diversiteit
Nederlandse sportbonden gaan zich de komende jaren inzetten voor meer diversiteit binnen hun sport en hun organisatie. Het KNKV heeft samen met 25 andere sportbonden op het online symposium ‘Diversiteit en Inclusie’ van 14 januari haar handtekening gezet onder het Charter Diversiteit dat door NOC*NSF en de sportbonden is opgesteld. Manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijveld woonde […]
Lees meer
Vrienden- en vriendinnentraining
Verenigingsservice
Vrienden- en vriendinnentraining
Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept voor het werven van nieuwe leden. Bij veel verenigingen wordt zo een open training al ingezet. Vanuit deze kennis, ervaringen en succesfactoren heeft het KNKV een handleiding samengesteld. Gaat jouw vereniging een vrienden- en vriendinnentraining organiseren? Gebruik dan de handleiding met checklists, voorbeeldmateriaal, uitnodigingskaarten en waardebonnen.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd