Skip to the main content

‘Trots op onze verenigingen’

Korfbalaanbod

Uit de nieuwste sportdeelnamecijfers blijkt dat de helft van de Nederlanders tijdens de coronacrisis minder is gaan sporten of zelfs helemaal is gestopt. Vandaag deed algemeen directeur van NOC*NSF Gerard Dielessen daarom namens de gehele sport een dringende oproep aan het kabinet: “Laat zo snel mogelijk meer sportmogelijkheden toe. Sport houdt Nederland fysiek en mentaal gezond. Open de sport om een nieuwe gezondheidscrisis te voorkomen.” De volledige oproep vind je hier.

“Hoewel de algemene sportdeelname daalt, zien we dat onze verenigingen het goed doen en daar zijn we erg trots op. Onze verenigingen zijn in staat om trainingen te organiseren binnen de maatregelen én we hebben bij korfbal zelfs aanwas in de jeugd”, aldus manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld. “Toch hopen we net als NOC*NSF snel op versoepelingen voor de sport, zodat ook sporters van 27 jaar en ouder weer mee kunnen doen en het snel weer mogelijk wordt om binnen te sporten.”

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Special Olympics 2022
Korfbalaanbod
Special Olympics 2022
Het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, de Special Olympics Nationale Spelen vindt in 2022 plaats van 10 tot en met 12 juni in Twente. In de 14 Twentse gemeenten worden 25 sporttoernooien georganiseerd waaronder G-Korfbal voor vier- en achttallen. Wil je met een G-Korfbalteam deelnemen? De inschrijving start 16 februari. Tot 1 februari kun je je vereniging vast aanmelden en de benodigde inloggegevens hiervoor aanvragen.
Lees meer
'Mooi om te zien dat verenigingen zo flexibel zijn'
Korfbalaanbod
'Mooi om te zien dat verenigingen zo flexibel zijn'
Vorige week was anders dan anders, wat heeft deze week ons gebracht? Van een regiocup tot inlooptrainingen voor de jeugd, veel verenigingen kwamen met mooie initiatieven om binnen de geldende coronamaatregelen toch alle leden te laten genieten van korfbal. “Het is mooi om te zien dat onze verenigingen zo flexibel zijn en er ook nu […]
Lees meer
Open trainingen bij studentenkorfbalverenigingen
Korfbalaanbod
Open trainingen bij studentenkorfbalverenigingen
Ga jij binnenkort studeren en wil je je studie graag combineren met korfbal? Dat kan bij een studentenkorfbalvereniging (SKV). Hier kun je trainen, wedstrijden spelen én is er ruimte voor een rijk studentenleven. Het lidmaatschap bij een SKV kun je zelfs combineren met een lidmaatschap bij jouw thuisvereniging. Lijkt dit jou leuk? Van 13 tot […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt