Skip to the main content

Opnieuw erkenning en financiering topsportprogramma korfbal

Nationale selecties

Eind vorige week maakte sportkoepel NOC*NSF bekend hoe het de topsportgelden de komende vier jaar verdeelt. Het topsportprogramma van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal (U21) zijn opnieuw erkend door NOC*NSF. Voor dit programma kan het KNKV tot en met 2024 elk jaar rekenen op een bedrag van 442.500 euro.

KNKV-directeur Kees Rodenburg: “Mede dankzij deze bijdrage kunnen we ons strategisch topsportplan ‘Blijvend de beste’ realiseren. Dit geld, aangevuld met een eigen bijdrage, besteedt het KNKV aan bondscoaches, mastercoach, directeur korfbal en de programma’s van Talent TeamNL Korfbal en TeamNL Korfbal. Bovenop de subsidie komt ook nog een aantal geweldige faciliteiten vanuit CTO Papendal en ondersteuning vanuit het prestatiemanagement van NOC*NSF. Onze nationale teams vormen een fraaie kers op de taart. Die taart wordt gemaakt door de verenigingen in de beste korfbalcompetitie ter wereld. De kennis die ons kader opdoet en de ontwikkeling van onze internationals komen ten goede aan onze verenigingen.”

Het van NOC*NSF te ontvangen jaarlijkse bedrag  is hoger dan het KNKV in de afgelopen jaren heeft mogen ontvangen. Rodenburg: “We presteren uitstekend en onze programma’s zitten goed in elkaar. Met veel intercontinentale evenementen voor de boeg gaan onze reis- en verblijfkosten omhoog.”

Kalender

Een blik op de herziene kalender van de Internationale Korfbal Federatie leert dat TeamNL Korfbal in oktober/november 2021 het EK in België speelt. In juli 2022 wachten de World Games in Birmingham en in oktober 2023 speelt TeamNL Korfbal het WK in Taiwan. Ter voorbereiding speelt de formatie van bondscoach Jan Niebeek jaarlijks een groot internationaal toernooi in China. Talent TeamNL Korfbal speelt in juli 2021 het U22(!) WK Taiwan en in juni 2022 en juli 2023 het U21 EK op een nog aan te wijzen locatie.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Geen Korfball World Cup U17
Nationale selecties
Geen Korfball World Cup U17
Net als vorig jaar kan de Korfball World Cup U17 in Eindhoven niet doorgaan. Opnieuw gooien de corona-omstandigheden roet in het eten.
Lees meer
Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties
Nationale selecties Talentontwikkeling
Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties
Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor een RTC-programma bij het Regionaal Talenten Centrum. Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf verder te ontwikkelen als korfballer. Dit doen ze door naast trainings- en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij een RTC […]
Lees meer
Korfbal Challenge afgelast
Nationale selecties
Korfbal Challenge afgelast
Na dit jaar al meerdere mooie wedstrijden en evenementen te hebben moeten cancelen, heeft het KNKV ook moeten besluiten om de Korfbal Challenge 2020 geen doorgang te laten vinden.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt