Skip to the main content

Opleidingsprogramma bij DOS’46

Best practice Opleidingen

Sinds 2013 timmert DOS’46 aan de weg met de jeugdopleiding KID (Korfbal Instituut DOS’46). Met dit opleidingsprogramma voor jeugdkorfballers, -trainers en -coaches wil de Nijeveense vereniging zorgen voor individuele talentontwikkeling, een blijvende doorstroom van jeugdtalent naar selectieteams, een sterke afdeling breedtesport, regionale uitstraling en samenwerking en ledenwerving en -binding. De opleidingslijn richt zich op talentontwikkeling en plezier.

Om bovenstaande doelen te bereiken zorgt DOS’46 er met KID voor dat elk jeugdteam minimaal twee keer per week training krijgt van goed opgeleide trainers en organiseert KID activiteiten zoals een sporttechnisch weekend, een kersttoernooi en het programma’s waarbij kinderen trainen onder leiding van toptrainers en -spelers. Ook zet KID korfbal regionaal op de kaart door met KID on Tour clinics te geven aan basisscholen, middelbare scholen en buurtverenigingen in de regio. Meer over KID lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+
Best practice Verenigingsservice
Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+

Zondag is het internationale Coming Out Day, een mooi moment om stil te staan bij de sociale acceptatie van LHTBI’ers in de sport. Swift deed dit met een workshop van de JBF.

Lees meer
Vijf bestuursleden en elf managers
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijf bestuursleden en elf managers

De wijziging in de organisatiestructuur, die Tempo een aantal jaren geleden heeft ingezet, zorgt voor meer betrokkenheid en dat maakt het leuker voor vrijwilligers. Alles over de wijziging lees je hier.

Lees meer
Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen
Best practice Financiën Ledenwerving/-behoud
Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen

Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen en kunnen ook kinderen uit gezinnen met weinig geld lid worden. Door de goede samenwerking tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur en Groen-Geel konden afgelopen seizoen …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd