Skip to the main content

Opleidingsprogramma bij DOS’46

Best practice Opleidingen

Sinds 2013 timmert DOS’46 aan de weg met de jeugdopleiding KID (Korfbal Instituut DOS’46). Met dit opleidingsprogramma voor jeugdkorfballers, -trainers en -coaches wil de Nijeveense vereniging zorgen voor individuele talentontwikkeling, een blijvende doorstroom van jeugdtalent naar selectieteams, een sterke afdeling breedtesport, regionale uitstraling en samenwerking en ledenwerving en -binding. De opleidingslijn richt zich op talentontwikkeling en plezier.

Om bovenstaande doelen te bereiken zorgt DOS’46 er met KID voor dat elk jeugdteam minimaal twee keer per week training krijgt van goed opgeleide trainers en organiseert KID activiteiten zoals een sporttechnisch weekend, een kersttoernooi en het programma’s waarbij kinderen trainen onder leiding van toptrainers en -spelers. Ook zet KID korfbal regionaal op de kaart door met KID on Tour clinics te geven aan basisscholen, middelbare scholen en buurtverenigingen in de regio. Meer over KID lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

KOAG pakt door met externe hulp
Best practice
KOAG pakt door met externe hulp

Korfbalvereniging KOAG zocht het afgelopen jaar uit wat externe partijen kunnen bieden aan de vereniging. Er bleek veel mogelijk en inmiddels krijgt KOAG via het Sportakkoord ondersteuning bij het opstellen van een …

Lees meer
Eerste jaren cruciaal bij ledenbehoud
Best practice Ledenwerving/-behoud
Eerste jaren cruciaal bij ledenbehoud

Korfbalverenigingen steken veel energie in het werven van nieuwe leden. Met jaarlijks gemiddeld twintig nieuwe leden per vereniging levert dit mooie resultaten op. Wel blijkt dat het lastig is om nieuwe leden …

Lees meer
Korfbal brengt wetenschap en praktijk in perfecte harmonie
Opleidingen
Korfbal brengt wetenschap en praktijk in perfecte harmonie

Peter Beek is verbonden aan de Vrije Universiteit en heeft in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar het zogenaamde differentieel leren. Bij korfbal zag hij voor het eerst hoe differentieel leren kon worden toegepast.

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober