Overige opleidingen

Naast de technische opleidingen die het KNKV aanbiedt voor trainers en de opleidingen voor scheidsrechters zijn er ook opleidingen voor bepaalde doelgroepen of over bepaalde thema's. Hier vind je een overzicht met opleidingen die interessant kunnen zijn.

 • Voor Kangoeroe-trainers: de FF-bewegen clinic
  Met de clinic ff bewegen leren (toekomstige) trainers van de Kangoeroes op verantwoorde wijze de juiste oefenstof aan te bieden op een speelse en zeer gevarieerde manier.
 • Voor schoolkorfballessen: de scholing tot Schooltrainer  
  Schoolkorfballessen geven is niet hetzelfde als training geven aan een korfbalteam. Niet alleen door niveauverschillen, maar ook door het verschil in dynamiek. Deze scholing leidt je op tot SchoolTrainer, primair gericht op lessen korfbal op de basisschool en andere schoolkorfbalactiviteiten.
 • Opleiding tot KombiFit trainer
  Deze opleiding richt zich op de basis van bewegen. Maar ook wat je moet doen op KombiFit bij jouw vereniging op te zetten. Onze partner Combi-Fit bekijkt hierbij de behoefte van de deelnemers aan het bewegingsprogramma. Je leert de behoefte van de deelnemers in kaart te brengen, daar op in te spelen en een flexibel aanbod neer te zetten.
 • Opstartcursus OldStars walking korfball
  Deze opstartcursus is geschikt voor elke vereniging die OldStars walking korfball wil opstarten. Het doel van deze opstartcursus is om trainers en begeleiders handvaten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze in beweging te brengen.
 • Bijscholingen voor bestuurders (Academie voor Sportkader, ASK)
 • Bijscholingen voor trainer/coaches (Academie voor Sportkader, ASK)
 • Bijscholing voor arbiters (Academie voor Sportkader, ASK)
 • Opleiding tot Vertrouwenscontactpersoon (Academie voor Sportkader, ASK)
  Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de positie die de VCP inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden of vragen, waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is of zij preventiebeleid willen ontwikkelen.
 • Overzicht sportopleidingen
  Bekijk hier het volledige scholingsaanbod voor trainers, coaches, scheidsrechters, juryleden, vrijwilligers, opleiders en bestuurders vanuit NOC*NSF, Academie voor Sportkader, diverse sportbonden en commerciële partijen.