Skip to the main content

Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties

Nationale selecties Talentontwikkeling

Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor een RTC-programma bij het Regionaal Talenten Centrum. Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf verder te ontwikkelen als korfballer. Dit doen ze door naast trainings- en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij een RTC te volgen. Vanaf vandaag kunnen verenigingen talenten via dit formulier aanmelden voor de aankomende selecties.

In december sluiten de huidige talenten hun talentenjaar af tijdens de Korfbal Challenge. In januari worden er tijdens selectieavonden nieuwe RTC-selecties gevormd. De geselecteerde spelers gaan een jaarprogramma volgen en gaan de verplichting aan om minimaal één keer in de twee weken te trainen bij het RTC en toernooien tegen andere RTC’s te spelen. In de zomer is er een zomerstop. Voor U17 en U19 zijn er mogelijk verplichte bijeenkomsten over bijvoorbeeld lifestyle.

Aanmelden

Heeft jouw vereniging talentvolle korfballers die een bovengemiddeld niveau laten zien en uitblinken in motivatie, wil en doorzettingsvermogen? Bied deze talenten dan de mogelijkheid om tijdens de selectieavonden te laten zien wat ze kunnen en kans te maken op plaats in een RTC-selectie. Je kunt jouw talenten tot uiterlijk 5 december via dit formulier aanmelden voor de voorselectietrainingen.

Leeftijdsgrens

Voor de verschillende leeftijdscategorieën geldt een leeftijdsgrens. Als peildatum wordt 31 december aangehouden. Dat betekent dat er gekeken wordt naar het geboortejaar van de korfballers. Voor 2022 gelden de volgende leeftijdsgrenzen: RTC U19 geboren in 2004 en 2005, U17 geboren in 2006 en 2007 en U15 geboren in 2008 en 2009. In dit jaar wordt toegewerkt naar de nationale selecties voor 2023.

Eigen bijdrage

Aan het volgen van het RTC-programma is een eigen bijdrage verbonden. Deze bedraagt €125,- per seizoen voor U17 en U19 en €75,- voor U15. Het KNKV stuurt hiervoor na de vorming van de definitieve RTC-teams een betaallink naar het opgegeven mailadres van de geselecteerde korfballer. Vermeld daarom als je talenten gaat aanmelden voor de selecties het mailadres van de ouders bij de opgave.

Grensgebied

Korfballers van verenigingen in het grensgebied tussen Oost en Zuid hebben de eenmalige keuze of ze voor RTC-Oost of RTC-Zuid willen uitkomen. De keuzeoptie staat bij de betreffende verenigingen onderaan in het aanmeldformulier.

Commissieleden en trainers

De RTC-commissies zijn op zoek naar nieuwe werkgroepleden en trainers. Lijkt het jou leuk om werkgroeplid of trainer te worden? Neem dan contact op met jan-sjouke.van.den.bos@knkv.nl.

Vragen

Heb je vragen over het RTC of de opgave van korfballers? Neem dan contact op via de helpdesk.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

RTC-toernooien in de herfstvakantie
Talentontwikkeling
RTC-toernooien in de herfstvakantie

Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor het RTC-programma. Naast dat korfballers die gekozen zijn voor een RTC-selectie wekelijks trainen, spelen ze in de herfst- en kerstvakantie …

Lees meer
Individueel aanmelden voor RTC U15
Talentontwikkeling
Individueel aanmelden voor RTC U15

Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor het RTC-programma bij een Regionaal Talenten Centrum. RTC U17 en U19 is eerder dit jaar al opengesteld. Voor RTC U15 …

Lees meer
TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Nationale selecties Verenigingsservice
TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?

In 2021 gaat TeamNL Korfbal weer naar verenigingen toe! De internationals gaan clinics geven bij verenigingen die iets te vieren hebben én maken een promotietour met een tweedaags korfbalprogramma bij, voor en samen met verenigingen. Twee verschillende activiteiten om de vereniging een extra impuls te geven. Wil je jouw vereniging een boost geven? Vraag dan een clinic aan voor de speciale gelegenheid en/of meld jouw vereniging aan voor de This is Korfball Tour. Aanmelden kan tot 31 januari 2021.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Voortgang zaalcompetitie 2021/2022
Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs