Skip to the main content

Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties

Nationale selecties Talentontwikkeling

Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor een RTC-programma bij het Regionaal Talenten Centrum. Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf verder te ontwikkelen als korfballer. Dit doen ze door naast trainings- en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij een RTC te volgen. Vanaf vandaag kunnen verenigingen talenten via dit formulier aanmelden voor de aankomende selecties.

In december sluiten de huidige talenten hun talentenjaar af tijdens de Korfbal Challenge. In januari worden er tijdens selectieavonden nieuwe RTC-selecties gevormd. De geselecteerde spelers gaan een jaarprogramma volgen en gaan de verplichting aan om minimaal één keer in de twee weken te trainen bij het RTC en toernooien tegen andere RTC’s te spelen. In de zomer is er een zomerstop. Voor U17 en U19 zijn er mogelijk verplichte bijeenkomsten over bijvoorbeeld lifestyle.

Aanmelden

Heeft jouw vereniging talentvolle korfballers die een bovengemiddeld niveau laten zien en uitblinken in motivatie, wil en doorzettingsvermogen? Bied deze talenten dan de mogelijkheid om tijdens de selectieavonden te laten zien wat ze kunnen en kans te maken op plaats in een RTC-selectie. Je kunt jouw talenten tot 20 december via dit formulier aanmelden voor de voorselectietrainingen.

Leeftijdsgrens

Voor de verschillende leeftijdscategorieën geldt een leeftijdsgrens. Als peildatum wordt 31 december aangehouden. Dat betekent dat er gekeken wordt naar het geboortejaar van de korfballers. Voor 2022 gelden de volgende leeftijdsgrenzen: RTC U19 geboren in 2004 en 2005, U17 geboren in 2006 en 2007 en U15 geboren in 2008 en 2009. In dit jaar wordt toegewerkt naar de nationale selecties voor 2023.

Eigen bijdrage

Aan het volgen van het RTC-programma is een eigen bijdrage verbonden. Deze bedraagt €125,- per seizoen voor U17 en U19 en €75,- voor U15. Het KNKV stuurt hiervoor na de vorming van de definitieve RTC-teams een betaallink naar het opgegeven mailadres van de geselecteerde korfballer. Vermeld daarom als je talenten gaat aanmelden voor de selecties het mailadres van de ouders bij de opgave.

Grensgebied

Korfballers van verenigingen in het grensgebied tussen Oost en Zuid hebben de eenmalige keuze of ze voor RTC-Oost of RTC-Zuid willen uitkomen. De keuzeoptie staat bij de betreffende verenigingen onderaan in het aanmeldformulier.

Commissieleden en trainers

De RTC-commissies zijn op zoek naar nieuwe werkgroepleden en trainers. Lijkt het jou leuk om werkgroeplid of trainer te worden? Neem dan contact op met jan-sjouke.van.den.bos@knkv.nl.

Vragen

Heb je vragen over het RTC of de opgave van korfballers? Neem dan contact op via de helpdesk.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Individueel aanmelden voor RTC U15
Talentontwikkeling
Individueel aanmelden voor RTC U15
Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor het RTC-programma bij een Regionaal Talenten Centrum. RTC U17 en U19 is eerder dit jaar al opengesteld. Voor RTC U15 zijn verenigingen recent gevraagd om hun opgave te doen en dat is inmiddels gebeurd. Ben jij niet opgegeven door je vereniging en wil […]
Lees meer
KNKV en ERIMA verlengen opnieuw met vier jaar
Nationale selecties Partners
KNKV en ERIMA verlengen opnieuw met vier jaar
ERIMA verzorgt ook de komende vier jaar de kleding van de nationale selecties en scheidsrechters voor het KNKV. Dat zijn beide partijen, die al sinds 2003 samenwerken, onlangs met elkaar overeengekomen. Arian Verrijt, managing director van ERIMA: “Hoe mooi is het dat je een sinds 2003 lopende samenwerking opnieuw kunt verlengen met vier jaar. Dit […]
Lees meer
Geen Korfball World Cup U17
Nationale selecties
Geen Korfball World Cup U17
Net als vorig jaar kan de Korfball World Cup U17 in Eindhoven niet doorgaan. Opnieuw gooien de corona-omstandigheden roet in het eten.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt