Skip to the main content

Op naar een mooie korfbalzomer

Door het coronavirus en de maatregelen om het tegen te gaan, kwam in maart het normale leven stil te liggen. Ineens waren de korfbalvelden leeg, de kantines op slot en kregen alle verenigingen een flinke klap te verwerken. De manier waarop de korfbalverenigingen met hun leden en elkaar in verbinding bleven en elkaar hielpen was hartverwarmend om te zien. Gelukkig mogen we weer steeds meer activiteiten ontplooien. Wat heet: we maken ons op voor een mooie #korfbalzomer!

Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie: “Na een tijd waarin de verenigingen weinig konden, maar wel met de leden en elkaar in verbinding wisten te blijven, is het geweldig om te zien dat we weer korfbalactiviteiten mogen ontplooien. De zomer biedt ons mogelijkheden om daar mee door te gaan, uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Ook niet-leden kunnen we met onze geweldige sport veel bieden. Uit onderzoek van NOC*NSF blijkt dat onze verenigingen ontzettend belangrijk zijn om kinderen aan het sporten te krijgen en te houden. Ik verwacht dat wij een geweldig mooie korfbalzomer gaan krijgen.”

Korfbalzomer

Om korfballers – met name de jeugd – én ook niet-leden in beweging te houden en van onze sport te laten genieten wil het KNKV samen met verenigingen zomeractiviteiten organiseren, uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Om er een mooie korfbalzomer van te maken, komt het KNKV met de volgende activiteiten, waarbij verenigingen van harte worden uitgenodigd om hierop aan te haken of om dit gezamenlijk op te pakken. Meer (achtergrond)informatie over de activiteiten vind je op knkv.nl/korfbalzomer.

Korfbal Back to School (juni)

Spelers en speelsters van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal gaan in juni naar hun oude basisschool toe om daar korfbalclinics te verzorgen.

Vrienden- & vriendinnentraining (20-27 juni)

Organiseer een vrienden- & vriendinnentraining met behulp van de speciale ‘vriendenkaarten’ en wie weet komt tussen 20 en 27 juni een (jeugd)international of KNKV-trainer bij jouw vereniging langs om deze training te geven.

Onder de aanvragers van de kaarten worden enkele clinics door (jeugd)internationals of KNKV-trainers verloot. Maak kans op een bezoek van een (jeugd)international of KNKV-trainer door vóór 11 juni de kaarten aan te vragen. Wordt je vereniging niet uitgekozen, dan kun je met behulp van de kaarten en de handleiding uiteraard zelf je vrienden- & vriendinnentraining geven, natuurlijk ook buiten de periode 20-27 juni.

This is Korfball Tour – summer edition (22 juli)

Op woensdag 22 juli gaan internationals, jeugdinternationals en KNKV-trainers in duo’s langs verenigingen om daar clinics te verzorgen. Tientallen verenigingen worden bezocht en het land zal die dag korfbal ademen. Een mooie activiteit om als vereniging te organiseren voor je jeugdleden en jeugdige niet-leden. Interesse? Aanmelden kan vóór 25 juni.

Tour de Camping (begin augustus, onder voorbehoud)

In samenwerking met RCN Vakantieparken streeft het KNKV ernaar om begin augustus de derde editie van de Tour de Camping plaats te laten vinden. Meer informatie hierover volgt.

knkv.nl/korfbalzomer

Meer informatie over bovengenoemde zomeractiviteiten en de wijze van aanmelding vind je op knkv.nl/korfbalzomer.

Gaat jouw vereniging ook een mooie #korfbalzomer tegemoet? Doe mee of organiseer zelf een leuke activiteit. Kun je hierbij wat advies gebruiken? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

Aanpassingen zaalcompetitie top- en wedstrijdkorfbal
Competitie
Aanpassingen zaalcompetitie top- en wedstrijdkorfbal

De Korfbal League wordt voor het seizoen 2020/2021 uitgebreid van elf naar twaalf teams. Dit besluit heeft gevolgen voor alle onderliggende klassen, waarin alle poules aangevuld worden tot acht teams.

Lees meer
Korfbalzomer in Sport & Strategie
Korfbalzomer in Sport & Strategie

Het vakblad Sport & Strategie besteedt online aandacht aan de #korfbalzomer. ‘Meerdere sporten hebben de zomermaanden benut voor activiteiten. Zo ook het KNKV, met het hoogste aantal van allemaal.’

Lees meer
Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd
Bestuurders
Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd

Voor de zomervakantie hebben 174 verenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. Vanaf vandaag kunnen de bestuurders van deze verenigingen inloggen in hun persoonlijke benchmarkdashboard.

Lees meer

Topartikelen

Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Competitie
Streep door zaalcompetitie
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers