Uitnodiging bijeenkomst Gezonde Sportkantine

Steeds meer sportverenigingen gaan aan de slag met een Gezonde Sportkantine en dragen hiermee bij aan doelstellingen uit het Nationaal Preventieakkoord. Ook de Gelderse betaald voetbalorganisaties De Graafschap, N.E.C. en Vitesse zijn dagelijks bezig met gezonde leefstijl, beweging en voeding. Deze organisaties delen graag hun kennis en expertise op dit gebied.

Dit doen ze onder andere door de inspirerende bijeenkomst ‘Een gezondere sportkantine: makkelijker dan je denkt!’  op hun trainingsaccommodaties te houden. De bijeenkomsten vinden plaats op 12 november, 25 november en 2 december aanstaande. Ook korfbalverenigingen zijn welkom op deze bijeenkomsten.

Preventieakkoord en de gezonde sportkantine
Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Daarom heeft de Rijksoverheid een Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan afspraken tussen meer dan zeventig verschillende organisaties in Nederland, waaronder het KNKV, op het gebied van roken, overgewicht of probleemdrinken. Door deze drie onderwerpen aan te pakken, kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Gezonde voeding is bijvoorbeeld een maatregel voor iedereen, niet alleen voor mensen met overgewicht. De sportvereniging is een belangrijke betrokkene bij de aanpak.

Inhoud van de bijeenkomsten
In de bijeenkomst wordt ingegaan op vragen als:

  • Wat eet een topsporter?
  • Hoe maak je jouw sportkantine gezonder?
  • Hoe houd je het aanbod betaalbaar?
  • Hoe kan een gezondere kantine je omzet verhogen?
  • Hoe zorg je voor draagvlak binnen je vereniging?

De uitnodiging voor de bijeenkomsten vind je hier.
Meer informatie over de gezonde sportkantine vind je hier.
Heb je vragen? Neem dan contact op met jouw verenigingsadviseur.

Datum: 24 oktober 2019 uur

District Oost Gezonde sportkantine