NKC ’51 1 Sportploeg van het jaar 2019

In een bomvolle zaal van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers in Hellendoorn werden op zaterdagavond 8 februari 2020 de sportprijzen van de gemeente Hellendoorn uitgereikt. Het eerste team van korfbalvereniging NKC'51 was genomineerd voor de categorie Sportploeg van het jaar. Na interviews met de genomineerden deed burgemeester Raven de uitreiking. NKC ’51 1 was de sportploeg van het jaar geworden!

De jury verwoordde de verkiezing van NKC'51 1 tot sportploeg van 2019 als volgt: “Het eerste team van korfbalvereniging NKC'51 is in het seizoen 2018-2019 ongeslagen kampioen geworden van de eerste klasse in zowel de zaal- als in de veldcompetitie. Daarmee is de korfbalvereniging in 2019 in de binnen- en buitencompetitie gepromoveerd naar de overgangsklasse. Dat het team in beide competities het kampioenschap heeft behaald, beoordeelt de jury als een zeer knappe prestatie, maar vooral ook de wijze waarop dwingt bij de jury respect af. De jury heeft geconstateerd dat het hier gaat om twee prestaties van formaat. Het geeft in haar ogen aan hoe hoog het niveau van dit team is en over welke kwaliteiten en teamgeest dit team beschikt. Voor de jury is het eerste team van de korfbalvereniging NKC'51 daarom de terechte winnaar van de titel 'Sportploeg van het jaar 2019'.”

Secretaris Lisanne Verheij vertelt hoe de vereniging dit alles heeft beleefd
NKC’51 1 is vorig seizoen zowel in de zaal- als in de veldcompetitie ongeslagen kampioen geworden in de eerste klasse en daardoor tweemaal gepromoveerd naar de overgangsklasse. Wat ons betreft een niet te overtreffen en vrij unieke prestatie. Dit waren de belangrijkste argumenten om het team aan te melden als Sportploeg van het jaar van de gemeente Hellendoorn. In de verkiezing speelden stemmen van inwoners van de gemeente een rol en daarnaast het oordeel van een jury. Tijdens het Sportgala werd duidelijk dat de jury de prestaties ook waardeerde en dat we de prijs hadden gewonnen.

Als vereniging vinden we het erg mooi dat de unieke prestatie van ons eerste team wordt gewaardeerd met deze verkiezing. Meer dan twee ongeslagen kampioenschappen kun je bij korfbal niet bereiken in een seizoen en dit zal ook zeker meegespeeld hebben voor de jury. Natuurlijk is het de prestatie van het eerste team inclusief de technische staf, maar die prestatie kon niet gehaald worden zonder allerlei mensen daaromheen. Spelers van het tweede en de junioren die er stonden als het nodig was, teambegeleiding die de randzaken regelt, de supportersvereniging met vele sfeeracties en natuurlijk de supporters die massaal achter de ploeg gingen staan. De tribunes zaten wekelijks vol en we zagen bijvoorbeeld steeds meer jeugdleden en hun ouders die bij de thuiswedstrijden en soms zelfs ook (verre) uitwedstrijden kwamen kijken. De hele vereniging heeft vorig seizoen meegeleefd en het succes zien ontstaan, dus deze prijs is ook iets waar alle NKC’ers trots op zijn.

We zijn nu (samen met Amicitia uit Vriezenveen) de hoogst spelende ploeg in de regio en we hopen dit de komende jaren ook te blijven, zodat we zowel prestatiegericht als meer recreatief korfbal op verschillende niveaus kunnen aanbieden en daarmee in en buiten Nijverdal een grote aantrekkingskracht hebben op sporters van allerlei leeftijden. Het eerste team heeft het dit jaar, mede door blessures, wel lastig in de zaalcompetitie, maar er zijn zeker nog kansen om zich te handhaven in de overgangsklasse. In de veldcompetitie staat de ploeg er beter voor en lijkt handhaving goed mogelijk.”Op de beide foto's staat het team na het behalen van het kampioenschap in de zaal en op het veld.

 
..
..
Ed Rijken

Datum: 18 maart 2020 uur

District Oost