CSV Dindoa gecertificeerd als gezonde sportkantine

Uit handen van wethouder Hans de Haan ontving korfbalvereniging Dindoa woensdag het zilveren certificaat Gezonde Sportkantine. “Hier zijn wij heel trots op”, aldus de Haan. “Want Dindoa is de eerste sportvereniging in Ermelo en de allereerste korfbalvereniging van Nederland die dit zilveren certificaat behaald.”

Waarom de gezonde sportkantine?
De sportvereniging krijgt een steeds sterkere maatschappelijke positie. Daarom biedt dit een grote kans om een grote groep mensen te bereiken en een gezonder aanbod van eten en drinken aan te kunnen bieden in de kantine. Draagvlak creëren en bewustwording dat een gezond aanbod van eten en drinken past bij de sportieve en maatschappelijke functie van de sportvereniging is een belangrijk onderdeel in de maatschappij. Als sportvereniging kun je er voor zorgen dat  voor de spelers en bezoekers een gezonder alternatief te vinden is in het clubhuis of in de sportkantine. Zo wordt ‘de gezonde keuze, de makkelijke keuze’.
CSV Dindoa heeft hier grote stappen in gezet met als resultaat een zilveren certificering.

Zilver
Wat houdt het zilveren certificaat nu precies in? Als sportkantine kan brons, zilver of goud worden behaald. Hoe gezonder het assortiment en de uitstraling, hoe edeler het eremetaal. De kantine van Dindoa biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan. Bijvoorbeeld bij de vertrouwde candybar en snack ligt ook een gezonde variant. De betere keuzes liggen op een opvallende plaats en er is altijd water beschikbaar en groente of fruit. Dindoa is hiermee nog niet klaar. Op naar goud!

Jongeren Op Gezond Gewicht
Het zilveren certificaat wordt uitgegeven door Team:Fit, een landelijk initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij zetten zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines. JOGG Ermelo heeft samen met de Team:Fit adviseur de korfbalvereniging begeleid op weg naar het zilver. De JOGG regisseur en buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt willen meer gezonde sportkantines realiseren in Ermelo. Buurtsportcoach Stijn Sundermann vertelt, “wij zijn in gesprek met meerdere verenigingen om hen te ondersteunen bij een gezonder aanbod voor hun leden en bezoekers.”

Wil jouw vereniging ook stappen zetten met de Gezonde Sportkantine? Je leest er hier meer over. Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met projectleider Accommodatie, Jan Tonny Visser: jan-tonny.visser@knkv.nl 

Datum: 25 januari 2019 - 10:05 uur

Accommodatie