Skip to the main content

Ondersteuning bij het werven en begeleiden van jonge vrijwilligers

Vrijwilligers

Al acht korfbalverenigingen hebben zich aangemeld voor het project MDT Sport! Deze verenigingen gaan jongeren begeleiden bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, terwijl de jongeren zich inzetten als vrijwilliger voor de vereniging. Deze vorm van wederkerigheid biedt mooie kansen. Het aantal vrijwilligers neemt direct toe, je betrekt en bindt de vrijwilligers van de toekomst aan je vereniging en kunt zelfs opleidingen gefinancierd krijgen voor deze jongeren. 

Met het project MDT Sport kunnen jongeren tussen de 14 en 27 jaar de sportwereld en het verenigingsleven leren kennen en zichzelf ontwikkelen tot bijvoorbeeld bestuurslid, coördinator, trainer of coach. Ze lopen mee met ervaren vrijwilligers, worden begeleidt en doen zo ervaring op voor de toekomst. Er zijn twee programma’s opgezet binnen MDT Sport: GO PRO en TRY OUT. Samen met een begeleider vanuit de vereniging wordt de invulling het programma vormgegeven, afgestemd op de leerdoelen en het niveau van de jongere. Meer over MDT Sport vind je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Wilson-erebeker voor Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent
Vrijwilligers
Wilson-erebeker voor Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent

Vorige week ontvingen Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent de Wilson-erebeker omdat zij zich inzetten voor het korfbal en het KNKV door het archief op te schonen en te structureren.

Lees meer
Online informatieavond over MDT Sport
Vrijwilligers
Online informatieavond over MDT Sport

Wil je jongeren de kans bieden om zichzelf te ontwikkelen en zo investeren in de bestuurders, coördinatoren, trainers en coaches van de toekomst? Het programma MDT Sport biedt mooie kansen.

Lees meer
In de spotlight: Ralph von Franquemont
Vrijwilligers
In de spotlight: Ralph von Franquemont

Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight en dit keer is dat Ralph von Franquemont. Ralph is al heel lang KNKV-vrijwilliger en begon zijn vrijwilligerscarrière eind jaren zeventig als lid …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Voortgang zaalcompetitie 2021/2022
Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs