Skip to the main content

Onderscheidingen voor leden van Tuchtcommissie

KNKV Organisatie

Afgelopen week vond de jaarlijkse bijeenkomst van de Tuchtcommissie plaats. Tijdens deze bijeenkomst ontvingen drie aftredende leden een KNKV-onderscheiding. Aan Chiel Verwaal werd een Verbondsspeld toegekend en Leo Kievit en Fred Troost kregen een bronzen Broekhuysenmedaille uitgereikt van bondsbestuurder Jeroen Breeschoten.

Breeschoten: “Deze leden van de Tuchtcommissie hebben tientallen jaren veel bijgedragen aan de rechtspraak binnen het KNKV en haar voorgangers. Dat werk speelt zich vaak af op de achtergrond, maar hiervoor is grote inzet, nauwkeurigheid en kennis van zaken een vereiste. Voor vrijwilligers die zo lang zo goed werk geleverd hebben, zijn de onderscheidingen volkomen verdiend.”

Verbondsspeld voor Chiel Verwaal

Aan Chiel Verwaal werd de Verbondsspeld toegekend na een jarenlang lidmaatschap van de kamer Zuid-West (en daarvoor in district en afdeling). Deze speld is een algemene onderscheiding en wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd hebben ingezet voor het KNKV. Met de speld wordt waardering uitgedrukt aan personen die ‘in de schaduw’ hun steentje hebben bijgedragen.

Broekhuysenmedaille voor Leo Kievit en Fred Troost

Leo Kievit en Fred Troost zijn beiden al onder andere erelid van het KNKV en kregen de bronzen Broekhuysenmedaille uitgereikt. Beiden zijn, naast andere verdiensten binnen de korfbalsport, vanaf de vorming van de centrale Tuchtcommissie in 1984 lid geweest. Leo als secretaris en Fred als vice-voorzitter en vanaf 2005 als voorzitter. De Broekhuysenmedaille wordt uitgereikt aan personen die voor het KNKV bijzondere verdiensten hebben gehad op organisatorisch gebied.

Het KNKV kent verschillende onderscheidingen voor het KNKV-kader. Welke dat zijn lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Vacature: directiesecretaris
KNKV Organisatie
Vacature: directiesecretaris
Ben jij de spin in het web waar de directie en het bestuur van het KNKV blind op kunnen varen? Wil je werken bij een sportieve en moderne organisatie? Dan is het KNKV op zoek naar jou! Als directiesecretaris ben je verantwoordelijk voor de juistheid en het goed laten verlopen, volgen en opvolgen van processen […]
Lees meer
KNKV is Koningsdag niet bereikbaar
KNKV Organisatie
KNKV is Koningsdag niet bereikbaar
Dinsdag 27 april (Koningsdag) is het KNKV niet telefonisch bereikbaar. Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via het online ticketsysteem.
Lees meer
Telefonische bereikbaarheid maandag 21 maart
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Telefonische bereikbaarheid maandag 21 maart
Maandag 21 maart is het KNKV vanaf 15.00 uur niet telefonisch bereikbaar in verband met een personeelsbijeenkomst. Vanaf dinsdag 9.00 uur staat het KNKV weer voor iedereen klaar. Je kunt je vragen en opmerkingen altijd op ieder gewenst tijdstip indienen via de helpdesk. Normaal gesproken is het KNKV op werkdagen altijd telefonisch bereikbaar van 9.00 […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt