Skip to the main content

Onderscheidingen voor KNKV-vrijwilligers

KNKV Organisatie Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn van ongekende betekenis. Naast de vele vrijwilligers bij verenigingen, zijn er ook vrijwilligers die zichzelf op landelijk niveau inzetten voor de korfbalsport. Zij voeren bijvoorbeeld functies uit in het bestuur of in commissies en zijn onmisbaar voor onze sport. De afgelopen weken hebben vijf van deze vrijwilligers een KNKV-onderscheiding ontvangen als dank voor hun bijdrage aan de korfbalsport. Wij feliciteren Jasper van den Beld, Rinus den Doelder, Wessel Gunnewegh, Chris Koerten en Bastiaan ter Weel met hun onderscheiding.

Een overzicht van alle KNKV-onderscheidingen en wat elke onderscheiding betekent, vind je op deze pagina.

Jasper van den Beld

Jasper was sinds de oprichting van de tuchtcommissie in 1999 lid van deze commissie. Vanaf 2018 was hij voorzitter van deze commissie. Jasper werd daarom benoemd als lid van verdienste. Dit gebeurt bij personen die zich bestuurlijk hebben ingezet om vorm en inhoud te geven aan het KNKV in al haar facetten.

Rinus den Doelder

Rinus was net als Jasper sinds de oprichting van de tuchtcommissie in 1999 lid van deze commissie. Rinus ontving daarom de KNKV-verbondsspeld. Deze speld wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd hebben ingezet voor het KNKV. Een speld waarmee waardering wordt uitgedrukt aan personen die in de schaduw hun steentje hebben bijgedragen.

Wessel Gunnewegh

Wessel was sinds 2007 lid van de tuchtcommissie. Wessel ontving net als Rinus de KNKV-verbondsspeld, omdat ook hij zichzelf langdurige tijd heeft ingezet voor het KNKV en in de schaduw zijn steentje heeft bijgedragen, waarvoor we hem ook erg dankbaar zijn.

Chris Koerten

Chris is vele jaren lid geweest van de Commissie van Beroep. Zijn ervaring als scheidsrechter, beoordelaar en opleider gaven lange tijd goede input voor het opstellen van de uitspraken. Als dank hiervoor is Chris benoemd tot Lid van Verdienste, omdat hij zichzelf bestuurlijk heeft ingezet om vorm en inhoud te geven aan het KNKV in al haar facetten.

Bastiaan ter Weel

Bastiaan is net als Chris lange tijd actief geweest binnen de Commissie van Beroep. Ook zijn ervaring als scheidsrechter, beoordelaar en opleider gaven lange tijd goede input voor het opstellen van de uitspraken. Als dank kreeg Bastiaan de KNKV-verbondsspeld, omdat hij zichzelf langdurige tijd heeft ingezet voor het KNKV en in de schaduw zijn steentje heeft bijgedragen.

Gerelateerde artikelen

Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Accommodatie Verenigingsservice
Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Gaat jouw korfbalvereniging aan de slag met het meer toekomstbestendig maken van de sportaccommodatie? Of willen jullie aan de slag met de nieuwste technieken om energie te besparen? Kom dan op donderdag 9 maart naar de gratis Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten. Dit is de enige beurs in Nederland waar sportaccommodaties centraal staan. Je kunt hier […]
Lees meer
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Best practice Bestuurders
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Het belang van regionale samenwerking op korfbalgebied wordt steeds groter. In sommige regio’s is die samenwerking al sterk georganiseerd: de verenigingen uit Zeeland treffen elkaar binnen het Zeeuwse Korfbal Platform (ZKP) en in de regio Gelderland is sinds kort een samenwerkingsverband neergezet dat ook al duidelijk meerwaarde heeft. De samenwerking levert in beide regio’s al […]
Lees meer
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Verenigingsservice
Verenigingsmonitor: vernieuwd benchmark dashboard gelanceerd
Verenigingsservice
Interessante en inspirerende verhalen in nieuwste KNKV Magazine