Skip to the main content

OldStars walking korfball: een verrijking voor verenigingen

Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

Steeds meer verenigingen starten met het aanbieden van OldStars walking korfball. Gisteren was bij korfbalvereniging Noordenveld de kick-off van deze korfbalvorm. “Met zestien deelnemers was de start een groot succes. Het succes kwam mede door de goed verzorgde training van trainers die onlangs een OldStars-cursus hebben gevolgd”, aldus initiatiefnemer Jaap Bos. Wil jouw vereniging ook starten met OldStars walking korfball of is jouw vereniging recent gestart en willen de OldStars-trainers zichzelf verder ontwikkelen? Ook deze maand zijn er interessante cursussen.

Verenigingsadviseur Esther Kloosterman was samen met Nationaal Ouderenfonds en Welzijn in Noordenveld aanwezig bij de kick-off in Roden: “De enthousiaste begeleiders hadden de training goed opgebouwd. Ik denk dat het voor alle verenigingen een verrijking is om deze korfbalvorm aan te bieden. Bij OldStars walking korfball staat de kracht van de korfbalsport centraal, namelijk het sociale aspect. Naast het sportieve gedeelte is ook het samenkomen een belangrijk onderdeel.” Bos vult aan: “Wij houden met deze spelvorm ouderen in beweging en geven ze de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te blijven en gaan ervaren.”

Opstartcursus en trainerscursus

Voor verenigingen die willen starten of net gestart zijn met het aanbieden van OldStars walking korfball is er op 15 juli een opstartcursus. Tijdens deze cursus leren deelnemers wat verantwoord bewegen is en hoe ze ouderen op een verantwoorde manier in beweging kunnen brengen. Voor verenigingen die trainers en begeleiders willen opleiden voor het geven van trainingen aan ouderen is er een trainerscursus op 5 en 19 juli. De trainerscursus is een verdieping op de opstartcursus en hierin ontwikkelen deelnemers inzicht in de doelgroep en doen ze kennis op om beweeg- en spelvormen aan de training toe te voegen.

Meer over OldStars walking korfball

OldStars walking korfball is een korfbalvorm voor 55-plussers en is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn en voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald en op zoek zijn naar een sportieve invulling van hun vrije tijd. Met deze vorm kunnen ouderen hun conditie op peil houden, werken aan een gezonde levensstijl en sociaal netwerk opbouwen. OldStars walking korfball kan bijdragen aan ledenbehoud en -winst, een betere accommodatiebezetting, meer vrijwilligers en extra inkomsten. Meer over OldStars walking korfball lees je hier en op de website van OldStars. Met vragen of voor meer informatie kun je contact opnemen via info@oldstars.nl en jouw verenigingsadviseur.

Foto: Korfbalvereniging Noordenveld

Gerelateerde artikelen

Japan pakt tijdens en na Paralympics door met G-korfbal
Korfbalaanbod
Japan pakt tijdens en na Paralympics door met G-korfbal

Op 24 augustus starten de Paralympische Spelen in Tokyo. Dit zijn de Olympische Spelen voor mensen met onder meer een lichamelijke handicap, visuele beperking of hersenverlamming. In aanloop naar dit evenement is …

Lees meer
Terugblik op Tour de Camping
Korfbalaanbod
Terugblik op Tour de Camping

Met de clinic op het strand bij RCN Toppershoedje in Ouddorp is donderdag de derde editie van Tour de Camping afgesloten. Op acht verschillende RCN Vakantieparken in Nederland gaven Dolf Nijbroek (eerste week) en Barry Schep (tweede week) met hun team van vrijwilligers korfbalclinics aan in totaal zo’n 400 kinderen.

Lees meer
Studentenkorfbal: voor iedereen een uitkomst
Korfbalaanbod
Studentenkorfbal: voor iedereen een uitkomst

Nederland telt elf studentenkorfbalverenigingen. De teams van deze verenigingen nemen deel aan de reguliere competitie en naast de trainingen en wedstrijden is er ook ruimte voor activiteiten, toernooien, borrels, verenigingsweekenden en meer.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders