Skip to the main content

OldStars-cursussen in augustus en september

Korfbalaanbod

Met OldStars walking korfball kunnen 55-plussers hun conditie op peil houden, werken aan een gezonde levensstijl en een sociaal netwerk opbouwen of onderhouden. Voor de vereniging kan deze korfbalvorm bijdragen aan ledenbehoud en -winst, een betere accommodatiebezetting, meer vrijwilligers en extra inkomsten. In augustus en september organiseert Nationaal Ouderenfonds weer enkele OldStars-cursussen voor verenigingen die met OldStars willen starten of net gestart zijn.

Tijdens de cursussen ontwikkelen deelnemers inzicht in de doelgroep en doen ze kennis op om beweeg- en spelvormen aan de training toe te voegen. Hierdoor kunnen ze sporters met nog meer plezier mee laten doen.

ASM/OldStars opstartcursus (basis)

Op 27 augustus vindt er een opstartcursus plaats in Groningen en op 29 september in Alkmaar. Een opstartcursus duurt één dag en is geschikt voor elke vereniging die wil starten met OldStars walking korfball. Tijdens deze cursus leren deelnemers wat verantwoord bewegen is en hoe ze ouderen op een verantwoorde manier in beweging kunnen brengen. Meer informatie over de cursus in Groningen vind je hier en over de cursus in Alkmaar vind je hier.

OldStars Sport trainerscursus (verdieping)

De eerstvolgende trainerscursus vindt plaats op 14 en 28 september in Almere. Een trainerscursus duurt twee dagen en tijdens deze verdiepingscursus worden deelnemers opgeleid tot ASM-OldStars instructeur, ontwikkelen ze inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze beweeg- en spelvormen zo kunnen inzetten dat iedereen op eigen niveau kan participeren. De eerstvolgende trainerscursus wordt 14 en 28 september aangeboden in Almere. Meer informatie over deze cursus vind je hier.

OldStars Beweegdag: 2 september

Naast cursussen zijn er in augustus en september ook nog enkele Beweegdagen, waarin aan OldStars walking korfball gedaan wordt. Op 2 september is er zo’n Beweegdag in Schijndel en één in Almelo.

Meer informatie

De cursussen gaan door als er voldoende deelnemers zijn en als de coronamaatregelen dit toelaten. Meer informatie over OldStars walking korfball vind je hier en op de website van OldStars. Met vragen over OldStars walking korfball of voor meer informatie kun je contact opnemen met het projectteam OldStars Sport via info@oldstars.nl. Je kunt ook terecht bij je verenigingsadviseur.

Foto: Björn Martens

Gerelateerde artikelen

Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Competitie
Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Het programma voor de veldcompetitie voor het najaar is definitief en is vandaag via Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. Het programma wordt de komende dagen in de website geladen. De promotie- en degradatieregelingen worden in de week voorafgaand aan de […]
Lees meer
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Opleidingen Trainers
Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023