Skip to the main content

OldStars-cursussen in augustus en september

Korfbalaanbod

Met OldStars walking korfball kunnen 55-plussers hun conditie op peil houden, werken aan een gezonde levensstijl en een sociaal netwerk opbouwen of onderhouden. Voor de vereniging kan deze korfbalvorm bijdragen aan ledenbehoud en -winst, een betere accommodatiebezetting, meer vrijwilligers en extra inkomsten. In augustus en september organiseert Nationaal Ouderenfonds weer enkele OldStars-cursussen voor verenigingen die met OldStars willen starten of net gestart zijn.

Tijdens de cursussen ontwikkelen deelnemers inzicht in de doelgroep en doen ze kennis op om beweeg- en spelvormen aan de training toe te voegen. Hierdoor kunnen ze sporters met nog meer plezier mee laten doen.

ASM/OldStars opstartcursus (basis)

Op 27 augustus vindt er een opstartcursus plaats in Groningen en op 29 september in Alkmaar. Een opstartcursus duurt één dag en is geschikt voor elke vereniging die wil starten met OldStars walking korfball. Tijdens deze cursus leren deelnemers wat verantwoord bewegen is en hoe ze ouderen op een verantwoorde manier in beweging kunnen brengen. Meer informatie over de cursus in Groningen vind je hier en over de cursus in Alkmaar vind je hier.

OldStars Sport trainerscursus (verdieping)

De eerstvolgende trainerscursus vindt plaats op 14 en 28 september in Almere. Een trainerscursus duurt twee dagen en tijdens deze verdiepingscursus worden deelnemers opgeleid tot ASM-OldStars instructeur, ontwikkelen ze inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze beweeg- en spelvormen zo kunnen inzetten dat iedereen op eigen niveau kan participeren. De eerstvolgende trainerscursus wordt 14 en 28 september aangeboden in Almere. Meer informatie over deze cursus vind je hier.

OldStars Beweegdag: 2 september

Naast cursussen zijn er in augustus en september ook nog enkele Beweegdagen, waarin aan OldStars walking korfball gedaan wordt. Op 2 september is er zo’n Beweegdag in Schijndel en één in Almelo.

Meer informatie

De cursussen gaan door als er voldoende deelnemers zijn en als de coronamaatregelen dit toelaten. Meer informatie over OldStars walking korfball vind je hier en op de website van OldStars. Met vragen over OldStars walking korfball of voor meer informatie kun je contact opnemen met het projectteam OldStars Sport via info@oldstars.nl. Je kunt ook terecht bij je verenigingsadviseur.

Foto: Björn Martens

Gerelateerde artikelen

Succesvolle start OldStars walking korfball met goed opgeleide trainers
Best practice Korfbalaanbod Trainers
Succesvolle start OldStars walking korfball met goed opgeleide trainers

Ruim een jaar geleden ontstond bij DKB het idee om OldStars walking korfball op te starten. De vereniging ging voor advies en ondersteuning in gesprek met het KNKV en het Nationaal Oudenfonds …

Lees meer
DKV Celeritas laat 60-plussers bewegen
Korfbalaanbod
DKV Celeritas laat 60-plussers bewegen

Bij DKV Celeritas doet een enthousiaste groep van zo’n twintig sporters wekelijks mee met OldStars walking korfball. Hoe de vereniging deze korfbalvorm heeft opgestart lees je hier.

Lees meer
Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur
Korfbalaanbod
Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur

Vorige week organiseerde het KNKV een online Kangoeroe Klup vragenuur voor iedereen die wat wilde weten of juist kennis wilde delen over het korfbalaanbod voor deze jongste jeugd.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders