Skip to the main content

Nu te bestellen: het kinderkorfbalboek ‘Korfbalkanjers’

Verenigingsservice

Het eerst echte kinderkorfbalboek is uit! Gisteren werd het eerste exemplaar overhandigd aan KNKV-directeur Henry van Meerten. “Het is mooi dat er nu een kinderkorfbalboek bestaat. Naast dat het voor korfbalkinderen en (groot)ouders leuk is om dit boek te lezen, is het voor verenigingen bijvoorbeeld leuk om dit boek uit te delen aan (nieuwe) leden en te gebruiken voor het promoten van de korfbalsport”, aldus Van Meerten.

Toen korfbalouder Gineke van de Glind erachter kwam dat er geen kinderboek over korfbal bestond, besloot zij een kinderkorfbalboek te gaan schrijven. “Mijn drie dochters zitten op korfbal. Toen ik voor één van de verjaardagen van mijn dochters een boek over korfbal wilde kopen, kwam ik erachter dat er geen enkel kinderboek over dit onderwerp bestond. Dit was het begin van een nieuwe droom: het schrijven van mijn eigen kinderboek”, aldus Van de Glind.

Het verhaal

Freek en Ella zijn twee fanatieke korfballers. Ze zitten bij elkaar in het korfbalteam en beleven veel leuke momenten samen. Maar op een dag merkt Freek dat er iets met Ella is. Ze reageert anders dan normaal en lijkt bezig te zijn met andere dingen. Wat is er toch met zijn vriendin aan de hand? Als Freek tijdens een korfbaltraining naar het toilet moet, doet hij een schokkende ontdekking. Kan hij dit geheim bewaren? Of is het toch beter om het aan iemand te vertellen?

Het boek bestellen

Ben je benieuwd naar het boek? Je kunt het boek voor €9,95 bestellen via deze website. Wil je binnen jouw vereniging dit boek cadeau geven, promoten of uitdelen? Voor grote bestellingen kun je contact opnemen via deze pagina. Een boek bestellen is niet alleen leuk voor jezelf, maar hiermee steun je ook een goed doel. Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij maken het mogelijk dat kinderen uit armere gezinnen toch kunnen sporten door hun contributie of lesgeld te betalen. Dit onderwerp komt ook voorbij in het boek.

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!