Schoolkorfbaltoernooi bij ZKC’19

Korfbalvereniging ZKC’19 organiseert op woensdag 25 september voor basisschoolkinderen in (de omgeving van) Zuidwolde een schoolkorfbaltoernooi. Het schoolkorfbaltoernooi wordt steeds populairder! Er hebben zich een recordaantal teams opgegeven! In totaal gaan maar liefst 48 teams strijden om de titel in de categorieën groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Het resulteert erin dat ruim 240 kinderen die woensdagmiddag in beweging zullen zijn! Deelnemende scholen zijn De Bosrand, De Wegwijzer, De Heidevlinder, ’t Groene Hart en Het Veldboeket.

Dit jaarlijkse toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Voppen Interim, Projecten en Coaching. Door het inzetten van zo’n 25 vrijwilligers wil ZKC’19 ervoor zorgen dat alle kinderen een geweldig schoolkorfbaltoernooi beleven. Het doel van deze middag is om kinderen samen met leeftijdsgenootjes te laten spelen en te bewegen. Vooral het samenspelen en daarbij samen plezier maken is bij korfbal erg belangrijk.

Gezond opgroeien belangrijk
Op de vraag wat de reden is dat Voppen Interim, Projecten en Coaching het zo belangrijk vindt om dit toernooi te sponsoren, reageert hij als volgt: “Voppen Interim, Projecten en Coaching werkt vaak voor hulpverlenende instellingen die hun zorg beter willen organiseren, daar gaat het juist om zorg die al nodig is, vaak ook voor kinderen. Voor mij is het dan ook leuk en waardevol om een activiteit te steunen die juist jonge kinderen samen gezond in beweging wil houden. Voor mij dus een mooie kans om te benadrukken hoe belangrijk gezond opgroeien is: samen sporten en spelen hoort daarbij. Ik hoop dat het schoolkorfbaltoernooi weer een succes wordt en dat het veel kinderen inspireert te gaan sporten in teamverband.“

Toernooi-informatie
Het schoolkorfbaltoernooi is voor alle publiek toegankelijk. Het toernooi zal starten om 14:30 uur en zal eindigen rond 17:45 uur. Er zijn 3 leeftijdscategorieën, namelijk groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. In elke categorie is er een eerste, tweede en derde plaats te behalen. De kampioenen van groep 5/6 en 7/8 mogen vervolgens strijden in het Provinciale Schoolkorfbaltoernooi, welke plaatsvindt in juni 2020. Buiten het toernooi om is er ook nog een Schutterstrofee te winnen; al met al strijden de kinderen dus om verschillende prijzen!

Datum: 17 september 2019 uur

District Noord Schoolkorfbal