RTC Friesland wint 2x goud op U15 Eurepean Korfball Championship 4x4 in Hongarije

Door het behalen van de titel op de korfbalchallenge van 2018 mocht Friesland U15 Nederland vertegenwoordigen op het European Korfball Championship 4 x4. Het toernooi werd gespeeld in Dunakeszi, ten noorden van Budapest. De Friese deelname bestond uit twee teams bestaande uit elk 4 jongens en 4 meiden.  Beide teams wisten met de trainers Jogchum Jan Klaren en Redmar Bauer GOUD te behalen!

Nederland 2 wist overtuigend in de Talentenpoule de finale te halen. Hierin wist Engeland goed tegenstand te bieden. Uiteindelijk wist Nederland 2 goud te behalen met een 8-6 overwinning.

In de Championship poule waren de onderlinge verschillen kleiner mede door het fysieke spel en de kwaliteit van de tegenstanders. Zeer spannend waren de wedstrijden tegen Duitsland, Engeland en Portugal, waarin er op momenten ook tegen een achterstand werd gekeken. De finale tegen Portugal was minder spannend dan de poule wedstrijd, uitslag 4-9.

Los van de twee titels was het voor zowel de spelers, trainers/coaches en begeleiding een bijzondere ervaring. Internationaal korfbal is zo anders dan wat we gewend zijn. De twee teams hebben zich goed aangepast aan de omstandigheden. Deze ervaring neemt niemand ze meer af!

Datum: 13 augustus 2019 uur

District Noord RTC