Plezier tijdens toernooi k.v. Noveas

Na de clinics en het schoolkorfbaltoernooi van groep 5-8 in mei dit jaar was het nu de beurt aan de groepen 3 en 4.

Clinics
Met de start van het nieuwe schooljaar is ook meteen het startsein gegeven voor de clinics groep 3 en 4. In totaal hebben vrijwilligers van k.v. Noveas ruim twintig clinics op de scholen gegeven in amper vier weken tijd. Een groot aantal clinics binnen een kortst mogelijke tijd.

Instuifmiddag
Na het geven van al deze clinics was er traditiegetrouw een instuifmiddag. Bij de instuif verwelkomde k.v. Noveas een groot aantal kinderen op hun terrein. Onder leiding van ervaren jeugdtrainers en met hulp van de oudere Noveas jeugd werd een gezamenlijke training afgewerkt.

Schoolkorfbaltoernooi
Na deze opwarmer bij perfect weer was het een week later de uitdaging om als team een fraaie beker op te halen. Drie velden vol met in totaal elf teams. Dat beloofde een spektakel te worden. Het publiek, nadrukkelijk aanwezig langs de lijn, werd dan ook niet teleurgesteld. Prachtige wedstrijden en de scheidsrechters waren erg onder de indruk van de geleerde vaardigheden.

Aan het einde van poule wedstrijden werd duidelijk dat de teams Johan Friso 1, Johan Friso 2, Emmaschool 1 en Het Kompas 1 zich mochten melden voor de kruisfinales. Uiteindelijk na een zinderende shootout mochten Het Kompas en de Emmaschool strijden voor podium plek 1 en 2. Beide teams van de Johan Friso school streden voor plek 3 en 4.

De toernooi organisatie tekende de volgende uitslag op:
1- Het Kompas 1
2- Emmaschool 1
3- Johan Frisoschool 1
4- Johan Frisoschool 2

Al met al was het weer een hele mooie middag waarin de jeugd met zichtbaar veel sportplezier hun beste beentje voor heeft gezet.

Datum: 30 september 2019 uur

District Noord