Ljibbe Kuipers nieuwe hoofdtrainer OWK

Na verschillende positieve gesprekken is Ljibbe Kuipers is aangesteld als nieuwe hoofdtrainervan korfbalvereniging OWK. Hiermee is de technische staf voor het seizoen 2020-2021 rond.

De 40-jarige Ljibbe is woonachtig in Buitenpost en is bij verschillende verenigingen aan de slag geweest als trainer: Frigro, DTL, Flamingo’s en Wez Handich / DOW. OWK is Ljibbe al eens tegen gekomen als trainer van de tegenstander, namelijk van Wez Handich. In de gesprekken gaf hij aan dat hij destijds zeer onder de indruk was van het spel wat OWK toen speelde.

Voordat Ljibbe trainer werd, is hij zelf actief geweest als speler bij DTL waar hij tot zijn 23e heeft gespeeld. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar het Groningse Nic., waar hij naar eigen zeggen een fantastische tijd heeft gehad, veel heeft geleerd en veel mooie mensen heeft ontmoet. Helaas moest Ljibbe na een zware knieblessure vroegtijdig stoppen met zelf korfballen en is hij het trainersvak ingerold.

Naast Ljibbe is tevens de rest van de technische staf rond. Gerard Nienhuis, afgelopen seizoen nog actief als speler van de selectie, zal als assistent van Ljibbe OWK 2 onder zijn hoede nemen. Naast de trainers/coaches zal Anthony Bolt doorgaan als kracht- /conditietrainer. Bianca Hovenkamp zal de rol van teambegeleidster wederom gaan vervullen.

Datum: 3 mei 2020 uur

District Noord