Koninklijke erepenning voor ZKC’19

Zaterdag 31 augustus 2019 heeft ZKC’19 uit handen van Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, de officiële erepenning mogen ontvangen. Burgemeester van De Wolden, Roger de Groot, reikte de oorkonde uit. De erepenning was de kers op de taart van een feestweek, welke met groot succes zaterdagavond afgesloten werd. Ongeveer 350 leden en oud-leden waren aanwezig op de receptie en de feestavond.

De week werd begonnen met de eerste editie van de Naoberspelen, waarbij alle sportverenigingen in Zuiwolde (DR) teams maakten die elkanders sport speelden. Zo werd er tennis, voetbal, badminton, volleybal, klaverjassen en korfbal gespeeld en werd het geheel afgesloten met een sportquiz. De voetbalvereniging kwam als winnaar uit de bus.

Vervolgens was de jeugd aan de beurt, niet alleen bleven zij slapen in de sporthal, maar ook werden zij op niets minder dan (onder andere) een potje laser gamen in een pikzwarte sporthal, levend bingo en levend sjoelen met de brandweer getrakteerd.

De officiële jubileumdag werd begonnen met een receptie en maaltijd waar aan menig tafel goede verhalen van de goede oude tijd verteld werden. Ook bewezen enkele oud-leden het korfballen nog niet te zijn verleerd, de jeugd moest flink haar best doen te winnen tijdens het priktoernooi.

Oude herinneringen werden opgehaald en nieuwe gecreëerd. De organisatie kijkt terug op een geslaagd jubileum.

Foto: Loes Versteegh

 

Datum: 6 september 2019 uur

District Noord