Ronald Berrevoets nieuwe hoofdtrainer Excelsior 1

Ronald Berrevoets is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de dit jaar 100-jarig bestaande korfbalvereniging C.K.V. Excelsior. De huidige trainer van Kinderdijk is daarmee de opvolger van Mark Glissenaar, die komende zomer na twee seizoenen afzwaait als trainer van Excelsior 1.

Met de 56-jarige oefenmeester haalt Excelsior een grote bak ervaring in huis. Naast zijn huidige vereniging Kinderdijk was Berrevoets eerder actief bij Vitesse, Snel, Sporting Delta en zelfs op het allerhoogste niveau bij PKC. Excelsior is voor Berrevoets de eerste club buiten zijn regio: “Na jaren in de regio Dordrecht werkzaam te zijn geweest als trainer/coach is het voor mij een uitdaging om in een andere omgeving een frisse start te maken bij een ambitieuze en gezellige vereniging. Mijn gevoel bij Excelsior was en is goed en dat is iets wat ik al jaren volg, zonder daarbij de ratio te verliezen.”

Stabiele Overgangsklasser
De doelen die Excelsior heeft zijn duidelijk voor Berrevoets. “In de gesprekken met de technische commissie, spelers en bestuurders is zeker gesproken over doelstellingen. Excelsior heeft de doelstelling om een stabiele Overgangsklasser te worden”, aldus de inwoner van Strijen. Hij gaat deze uitdaging dan ook graag aan: “Op basis van de huidige stand in de competitie (tweede, op één punt van de koploper red.) en mijn beeld van de Overgangsklasse lijkt me dat realistisch. Of er meer te halen valt zal de tijd leren.”

Om deze doestellingen te bereiken wil de voormalig speler van Snel vooral dicht bij zichzelf blijven: “Ik ben iemand die ambitieus is, veel energie heeft en graag samenwerkt in een team van enthousiaste mensen. Als coach probeer ik mijn huiswerk goed te doen en daar de spelers in mee te nemen, zodat ze goed zijn voorbereid op wedstrijden. Daarnaast is het mijn taak om het groepsproces en -belang te bewaken en daar waar nodig sturend op te treden. Ik ben geen coach van regels, wel van afspraken en (gezamenlijke)verantwoordelijkheden.”

Groepsproces
Het groepsproces is voor de Manager Financieel Advies bij Univé erg belangrijk. Hij heeft het dan ook liever over ‘de selectie’ dan over Excelsior 1 en Excelsior 2. “Ik ga niet alleen werken met Excelsior 1, het moet een intensieve samenwerking worden tussen het eerste en het tweede. De basis is dat we met elkaar (spelers, staf en zeker ook niet te vergeten de rest van de vereniging) stappen zetten en de absolute wil hebben om er alles uit te halen wat er in zit. ‘Individueel en als team beter worden’ is daarbij het uitgangspunt. De rest is dan een logisch gevolg van de gemaakte stappen. Uiteraard mag daarbij het plezier niet vergeten worden; maar volgens mij zit dat bij Excelsior wel goed.”

Ook Excelsior is in haar nopjes met het aanstellen van de nieuwe hoofdtrainer, zo laat bestuurslid Technische Zaken Nelleke Kamps weten: “Wij hebben erg veel vertrouwen in de samenwerking met Ronald. Ronald brengt een bak ervaring met zich mee en kan onze relatief jonge selectie een hoop leren. Daarnaast heeft hij zowel in het heden als in het verleden bewezen een succesvolle coach te zijn, zelfs op het allerhoogste niveau! We zijn trots op het feit dat zo’n gerenommeerde naam de keuze voor Excelsior maakt.”

Berrevoets – getrouwd en trots vader van één dochter en drie (voetballende) zoons – kijkt erg uit naar zijn tijd bij Excelsior. “Ik hoop vooral als mens veel energie te krijgen uit mijn job bij Excelsior en een positieve bijdrage te mogen leveren aan de continuïteit van Excelsior. Excelsior viert dit jaar haar 100-jarig bestaan, maar moet over 25 jaar opnieuw een prachtig jubileum kunnen vieren!”

Datum: 5 februari 2020 uur

District Noord-West