Iris Gerritsen maakt overstap naar Excelsior

Nadat korfbalvereniging C.K.V. Excelsior uit Delft eerder al bekend maakte dat Jelmer Beijeman, Corné de Broekert, Lisanne Bron en Shera Desaunois komend seizoen de selectie komen versterken hebben de zwart-witten zich nogmaals versterkt. Iris Gerritsen maakt namelijk de overstap van De Meervogels naar Excelsior.

Afgelopen weken vielen de puzzelstukjes op de goede plaats voor Gerrtisen en besloot zij de overstap te maken. Gerritsen is geen onbekende op Sportpark Biesland, zij liep daar namelijk al vanaf jongs af aan rond. Destijds speelde zij echter niet voor Excelsior, maar speelde haar wedstrijden tot haar twintigste levensjaar in het zwart en geel van DKC. Een seizoen voordat DKC besloot om haar deuren definitief te sluiten maakte Gerritsen echter de overstap van DKC 1 naar De Meervogels. Nu vier jaar later is het voor de 23-jarige industrieel ontwerper opnieuw tijd om haar vleugels uit te slaan en alsnog de overstap te maken naar Excelsior. “Het is fijn om weer terug te zijn op het sportpark! Ik heb hier leuke korfbalherinneringen en heb vanaf kinds af aan veel vrije uurtjes doorgebracht op het Sportpark Biesland.”

De keuze voor de overstap van De Meervogels naar Excelsior is na de overgang van vele oud-DKC-leden logisch te noemen. “Mijn broertje en zusje hebben direct de overstap gemaakt naar Excelsior. Zij hebben altijd erg goede en gezellige verhalen over Excelsior. Ik heb dan ook zeker het gevoel dat ik hier wel tussen ga passen.” Daarnaast is de overstap voor Gerritsen ook gewoon een praktische keuze. “Een jaar geleden ben ik op mijzelf gaan wonen in het centrum van Delft. Het vanuit Delft met het OV reizen naar Zoetermeer ging mij steeds meer tegenstaan. En dan is het nu wel heel fijn dat ik binnen 5 minuten fietsen op het veld kan staan.”

De gezelligheid is voor de Delftse dus erg belangrijk, maar zeker niet de enige reden om bij Excelsior te gaan spelen. “Ik heb een hekel aan verliezen! Ik ben in het korfbalveld een echte doorzetter en een erg fanatieke speelster, soms wel iets té fanatiek.” Door haar verplichtingen met De Meervogels heeft Gerritsen haar nieuwe teamgenoten nog niet vaak kunnen zien spelen, maar helemaal onbekend is ze toch niet: “Vorig jaar speelde ik met De Meervogels 2 tegen Excelsior 2 spelen op het veld. Dit waren geen makkelijke potjes, en we waren goed aan elkaar gewaagd. Daarnaast ken ik sommige mensen uit de selectie al een hele tijd, zoals Sanne (Munnik red.) met wie ik ook in DKC 1 heb gespeeld. Dus helemaal onbekend is de selectie zeker niet.

De afgelopen jaren heeft de zus van Joost en Femke (spelend in Excelsior 6) wat last gehad van enkele blessures, dit hoopt zij ook achter zich te kunnen laten. “De afgelopen jaren heb ik nog wel eens last gehad van blessures, waardoor korfballen soms lastig werd. Nu is dat gelukkig verleden tijd en wil ik weer helemaal fit op het veld verschijnen.”

Bestuurslid technische zaken Nelleke Kamps is blij met de versterking van de selectie. “We gaan er vanuit dat Iris echt iets kan toevoegen aan de selectie. Zij heeft ondanks haar leeftijd al aardig wat ervaring; DKC 1, De Meervogels 1 en 2. Wij hopen dat Iris zich snel welkom voelt en echt onderdeel wordt van onze mooie vereniging.” De Gerritsen sluit zich aan bij de woorden van Kamps: “Ik denk dat ik bij Excelsior een hele leuk tijd ga hebben. Ik hoop een goede aanvulling te worden op de selectie, zodat we samen op een hoger niveau kunnen gaan korfballen.”

In de huidige tijden blijft natuurlijk de grote vraag wanneer er weer “echt” kan worden gekorfbald. Excelsior heeft (met Gerritsen al in de gelederen) de training weer hervat, deze trainingen vinden nu echter allemaal plaats op 1,5 meter van elkaar. Korfbalwedstrijden spelen op 1,5 meter gaat natuurlijk niet. “Ik hoop dat we komend seizoen weer met zijn allen op het veld kunnen en mogen staan! Ik heb er namelijk weer enorm veel zin in”, sluit Gerritsen vooruitblikkend af.

Foto: Marieke Zelisse

Datum: 25 mei 2020 uur

District Noord-West