Download hulpmiddelen (scholen)

Richtlijnen schoolkorfbal

Hoe ziet korfbal eruit voor de groepen 1 en 2? Hoe wordt het in de onderbouw en de bovenbouw gespeeld of juist op het voortgezet of speciaal onderwijs? Deze richtlijnen helpen je bij het toepassen van de juiste spelvorm, veldafmetingen en algemene spelregels.

Download richtlijnen schoolkorfbal

Leskaarten schoolkorfbal

De leskaarten bieden praktische tips en voorbeelden voor het invullen van een korfballes op school. Inclusief extra oefenstof!

Download leskaarten schoolkorfbal

Spreekbeurpakket

Natuurlijk is het leuk om anderen over jouw sport te vertellen. Houd daarom eens een spreekbeurt of maak een werkstuk over korfbal! Om je te helpen hebben we een spreekbeurtpakket samengesteld.
Je vindt het spreekbeurtpakket op deze pagina.

Diploma schoolkorfbal

Geef deelnemers aan de schoolkorfbalactiviteit een leuke herinnering mee. Het diploma schoolkorfbal is hier een leuk middel voor.
Download diploma schoolkorfbal onderbouw
Download diploma schoolkorfbal bovenbouw

Geïllustreerde leidraad spelregels korfbal

Wat mag eigenlijk wel en niet als je korfbalt? Deze geïllustreerde leidraad laat zien wat de spelregels van onze sport zijn. Download ze, print ze en deel ze uit voor de korfballes op school of aan nieuwe jeugdleden op de vereniging. Een leuke en laagdrempelige kennismaking met korfbal!

Download leidraad

Geïllustreerde leidraad 'Hoe houden we korfbal leuk?'

Korfballen met je vriendjes en vriendinnetjes is natuurlijk superleuk! Maar om te zorgen dat het leuk blijft, moet je wel rekening houden met elkaar. Hoe houd je het gezellig? Deze geïllustreerde leidraad geeft tips.

Dowload leidraad

 

Alle downloads