Duur van de straf

De formulering van de duur van de straf in de uitspraken is tamelijk ingewikkeld. Dat komt omdat de formulering waterdicht moet zijn, waardoor een ingewikkelde tekst is ontstaan. Daarom ter verduidelijking de volgende toelichting.

  • Een uitsluiting van het deelnemen aan wedstrijden wordt opgelegd voor een bepaalde periode en is altijd voor de functie waarvoor de uitsluiting is opgelegd.
  • De duur van die periode wordt bepaald door een aantal wedstrijden dat wordt gespeeld door de ploeg, waarin de betrokkene (speler of coach) een formele waarschuwing heeft gekregen of is weggezonden. Heeft hij bijvoorbeeld een gele of rode kaart opgelopen in een wedstrijd van een (hogere) ploeg, dan geldt het aantal wedstrijden van die (hogere) ploeg en niet die van de ploeg waarvoor hij is opgegeven.
  • Valt de laatste wedstrijd van de ploeg die telt voor de uitsluiting in een weekeinde, dan eindigt de uitsluiting op zondagavond om 24.00 uur. Dus als die wedstrijd op zaterdag valt, mag hij op zondag nog niet spelen of coachen.
  • Valt de laatste wedstrijd van de ploeg die telt voor de uitsluiting op een doordeweekse avond, dan eindigt de uitsluiting op die avond om 24.00 uur. Valt die laatste wedstrijd bijvoorbeeld op vrijdagavond, dan is de betrokkene op zaterdag weer speel- of coachgerechtigd.
  • Uiteraard geldt de uitsluiting altijd voor de functie waarin de uitsluiting is opgelegd en gedurende de hierboven bedoelde periode voor alle wedstrijden; de betrokkene mag dus ook niet in andere ploegen uitkomen of andere ploegen coachen, ook niet bij een andere vereniging.