RvW 3.14 BB tegemoetkoming deelnemers zaalkorfbalfinales gemengde ploegen

 Het Bondsbestuur heeft in haar vergadering van 29 juni 2019 dit uitvoeringsbesluit vastgesteld ten aanzien van een tegemoetkoming aan de verenigingen die deelnemen aan de wedstrijden van de Korfbal Leaguefinale en de A-jeugd om het kampioenschap van Nederland zaalkorfbal 2019.

1. Aan verenigingen die deelnemen aan de finale van de Korfbal League dan wel de finalewedstrijd  van de A-jeugd worden ter dekking van kosten en het leveren van een positieve bijdrage aan de zaalfinale(s) 300 toegangsbewijzen (zaaltribune, regulier tarief 39,95 inclusief 1,50 servicekosten per ticket) ter beschikking gesteld, die als volgt verdeeld worden:

  • elke aan de finalewedstrijd van de A-jeugd deelnemende vereniging ontvangt gratis 50 toegangsbewijzen;
  • elke aan de finalewedstrijd van de  Korfbal League deelnemende vereniging ontvangt gratis 100 toegangsbewijzen.

2. De aan de finalewedstrijd van de Korfbal League deelnemende verenigingen kunnen in aanvulling op de gratis ter beschikking gestelde toegangsbewijzen extra zaaltribunetoegangsbewijzen afnemen tegen het kortingstarief van  € 24,95 inclusief € 1,50 servicekosten per ticket. Hiervoor kunnen zij een optie nemen zoals genoemd in paragraaf 6 van dit besluit.

3. De aan de finalewedstrijd A-jeugd deelnemende verenigingen kunnen in aanvulling op de gratis ter beschikking gestelde toegangsbewijzen extra zaaltribune toegangsbewijzen afnemen tegen het kortingstarief van  € 24,95 inclusief € 1,50 servicekosten per ticket. Hiervoor kunnen zij een optie nemen zoals genoemd in paragraaf 6 van dit besluit.

4. Daarnaast zullen alle deelnemende teams maximaal 23 accreditaties (8 basisspelers, 8 wisselspelers, 5 overige personen op de reservebank, 1 voorzitter en 1 KL-manager) ontvangen, waarmee zij toegang hebben tot de Ziggo Dome, backstage en het speelveld. Elk team kan maximaal 8 accreditaties bijkopen voor € 30,00 per stuk. Deze personen dienen (evenals de voorzitter en de KL-manager) tijdens de wedstrijden plaats te nemen op de door de organisatie aangewezen plaatsen op de tribune.

5. De overige acht Korfbal Leagueverenigingen kunnen ook gebruik maken van het voordeel van de zaaltribunetoegangsbewijzen. Zij kunnen deze afnemen tegen het kortingstarief van  € 27,50 inclusief € 1,50 servicekosten per ticket. Hiervoor kunnen zij een optie nemen zoals genoemd in paragraaf 6 van dit besluit.

6. In verband met de publieksverkoop dienen de opties op (extra) toegangsbewijzen uiterlijk 5 maart 2018 bij de organisatie bekend te zijn. De optie wordt gelicht  direct nadat de beslissingen zijn gevallen bij de play-offs. De Korfbal Leagueverenigingen dienen een opgave te geven voor het aantal toegangsbewijzen indien ze zich plaatsen en indien van toepassing voor het aantal toegangsbewijzen indien ze zich niet plaatsen.

7. Het kortingstarief geldt enkel voor de online verkoop via de webwinkel van EventsIT en is exclusief € 2,50 administratiekosten per bestelling aan EventsIT. Eventuele koerierskosten (op nacalculatie) komen voor rekening van de desbetreffende vereniging. De organisatie neemt hierover contact op met de verenigingen.

8. Het kortingstarief is alleen van toepassing voor zover er kaarten voor de zaaltribune beschikbaar zijn. Indien deze zijn uitverkocht, worden toegangskaarten voor een andere ring tegen het normale tarief verstrekt.

9. Uiteraard is het voor de vereniging(en) van de deelnemende clubs ook mogelijk (zolang de voorraad strekt) om voor de extra tickets gebruik te maken van de reguliere aanbieding van Familietickets (2e ring).

10. Het uitvoeringsbesluit treedt in werking op 1 juli 2019.