ZKC’19 heeft trainingsstaf rond

ZKC’19 heeft de trainingsstaf voor de selectie voor volgend seizoen rond. De korfbalclub uit Zuidwolde heeft met Jan Bijkerk afgesproken dat hij volgend seizoen als hoofdtrainer/coach zal optreden. Jan Bijkerk zal daarbij worden bijgestaan door Evert Krikken en Maarten Feenstra.

Na het vertrek van Martin Kamphuis halverwege dit seizoen, vervulde Jan Bijkerk samen met Andre van Moock de rol van interim trainer/coach bij ZKC’19. De manier waarop dit gebeurde, maakte dat er voor ZKC’19 alle reden was om de lijn Van Moock-Bijkerk voort te zetten. Jan Bijkerk bleek in de gelegenheid om de interim training en coaching om te zetten in het hoofdtrainerschap voor volgend seizoen.

Jan Bijkerk zal daarbij worden ondersteund door Evert Krikken en Maarten Feenstra. Evert Krikken was al eerder trainer/coach bij ZKC’19 maar kan wat betreft zijn werksituatie niet fulltime de training en coaching op zich nemen. Een samenwerkingsverband met Jan Bijkerk is daarvoor de oplossing. Maarten Feenstra, nu nog speler binnen de selectie, trainde en coachte  een aantal jaren geleden met veel succes het A1 team van ZKC’19 en bracht hen naar de 1e klas. Die spelers vormen nu voor een belangrijk deel de huidige selectie.

ZKC’19 is erg blij met dat dit driemanschap volgend seizoen de training en coaching van de selectie op zich neemt. Wat visie betreft liggen de mannen op één lijn, waarbij eenieder wel zijn eigen accenten legt. Dat maakt dat ZKC’19 met veel vertrouwen het komend seizoen in gaat.

De trainersstaf van ZKC’19, met van links naar rechts Evert Krikken, Jan Bijkerk en Maarten Feenstra

Datum: 17 juni 2019 uur

District Noord Technisch kader